SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

50 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİLER!

Yayınlanma:
ABONE OL

     Uluslar arası Gazeteci- Yazar  Fethi Satıcı, 1950 yılında Yakacık Hasan Paşa İlkokulu’ndan sınıf  ve çocukluk arkadaşı olan Tülay Aykut, ile TAM 50 sene sonra, bir tesadüf sonuncunda bir araya gelerek çocukluk ve öğrencilik  yıllarını andılar. 1960 yılı başlarında İstanbul Halıcı oğlu semtine gelin giden Tülay Aykut ile o tarihten sonra bir daha görüşememişlerdi. Aynı mahallenin çocukları olan, evleri ve bahçeleri  adeta bir birine yapışık olan Fethi Satıcı ve Tülay Aykut birlikte körebe, köşe kapmaca ve birlikte büyümüşlerdi.

TESADÜFEN BİR BİRLERİNİN İZİNİ BULDULAR

    Her şey bundan bir yıl önce başladı ve gelişti. 4 yetişkin çocuk,7 torun sahibi olan Tülay Aykut’un damadı Fikri Kerimkar, Yakacık-Yakacık sitesinde Fethi Satıcı’ın ilkokula giderken yayımlanan fotoğrafında bulunan ve o tarihlerde 6-7 yaşında olan Kayınvalidesini tanıdı. Hemen eşi Şenay Kerimkar’ a annesinin öğrencilik yıllarında ki fotoğrafını gösterdi. Şenay Kerimkar ilgili fotoğrafın annesi Tülay Aykut’a ait olduğunu tespit ettiler ve konuyu Tülay Aykut’a bildirdiler. Ne var ki Aykut ve Kerimkar aileleri aynı karede bulunan Fethi Satıcı’yı tespit edemediler. Tülay Aykut hanımda 60 yıl önce çekilen fotoğraftaki okul arkadaşlarının bazılarını tanıyabildi. Bunun üzerine DAMAT Fikri Kerimkar ve Tülay Aykut’un kızı Şenay Kerimkar annesi Tülay Aykut’un çocukluk ve okul arkadaşı Fethi Satıcı ile iletişim kurmayı başardılar ve 19.11.2010 tarihinde iki eski  çocukluk ve okul arkadaşını anneleri Tülay  hanımla bir araya getirerek birlikte duygu yüklü anlar yaşadılar.

GÖZYAŞI DÖKTÜLER

   Yaklaşık 70 yıllık çocukluk, sınıf ve gençlik arkadaşı Fethi Satıcı’yı Yakacık’taki evinde ağırlayan Aykut ve Kerimkar ailesi iki eski arkadaşın buluşması sırasında duygulu anlar yaşadılar.Tülay hanımın torunları Kutay Yağız ve Şevval Yağmur Kerimkar’ın da bulunduğu buluşma anında  eski arkadaşı Fethi Satıcı’yı bir anda karşısında gören Tülay Aykut heyecanlandı ve göz yaşlarını durduramadı. İki eski arkadaş bir süre bir birlerinin hatırımı sorduktan sonra Fethi Satıcı’nın  büyütüp çerçevelettiği 60 yıl önce çekilen fotoğrafı birlikte incelediler ve Fethi Satıcı Tülay hanıma aynı kare içersinde olan  kendisini gösterdi. Fotoğrafta bulunan sınıf arkadaşlarının birçoğu ebediyete göç ederken, diğerlerinin de nerede olduklarını bilmediklerini söylediler.

ÇOK MUTLU OLDUM

   Bundan sonrasını olayın kahramanlarından dinleyelim.

FETHİ SATICI: “ Çocukluk, sınıf ve gençlik arkadaşım Sayın Tülay Aykut, Hanımefendi Yakacık eşrafından ve ağalarından Rahmetli Rafet Aykut’un büyük kızı idi. Evlerimiz, bahçelerimiz bir birine bitişikti. Rahmetli Annesi Emine Aykut hanım mahallemizin adeta Doktoru idi.O tarihlerde Yakacıkta elektrik ve doktor da yoktu. Tülay hanım ve kardeşleri ile bir arada büyüdük çok güçlü komşuluk ilişkilerimiz vardı. Biz 9 kardeş, Tülay hanımda 4 kardeşi vardı Yakacık’ta Mandıra ve  Bostan sahibi idiler. Birlikte koyun ve keçi sağmıştık bahçe sulamıştık. Anne ve babalarımızda çok yakın arkadaştılar. İkiz kardeşlerim Solmaz ve Yılmaz’ın isimlerini de Tülay hanımın annesi koymuştu. Yılmaz Satıcı,1994 yılında ebediyete göç etti.Bugün torun sahibi olan kız kardeşim Saymaz Tülay hanımın annesini “HALA” derdi.

Neyse uzatmayalım Tülay Hanım, 1960 yılında İstanbullu Rahmetli Saim Yanardağ, ile evlendi. Düğünleri Kasımpaşa Ordu Evinde yapılmıştı. O günden sonra bir daha Tülay hanımı görmedim. Eşi Saim enişte ile 4-5 sefer görüşmüştüm.1962 yılının 12. Ayında Erzincan’a askerlik görevimi ifa etmeye gittim ve 1965’ın birinci ayının ilk günlerinde terhis olduktan sonra iş hayatına atıldım ve Kartal’a yerleştim. Aile büyüklerimiz vefatlarına kadar bir birleriyle görüştüler. Yarım asır sonra da olsa arkadaşım Sayın Tülay Aykut hanımla  görüşmem ve bir araya gelmemize çok sevindim, çok ta mutlu oldum. Damadı Sayın Fikri Kerimkar ve kızı Şenay Kerimkar Hanımefendiye böylesine önemli bir buluşmayı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Görüşmemizde ve bir araya gelmemizde en çok payı olan Yakacık-Yakacık sitesinin kurucusu Sayın Şefika Kamcez, hocama da  çok teşekkür ediyorum. Şafika Hanım’da bu mutlu günümüzde bulunmayı çok arzu ediyordu. Ne var ki Tülay hanımla buluşmamız Bayramın dördüncü gününü rastladığı için aramızda bulunamadı.Yani Şehir dışındaydılar. Katkıda bulunanlardan Allah razı olsun. Bana yaşamımın en mutlu günlerinden birini yaşattılar”şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

TÜLAY AYKUT. “ Çocukluk,sınıf ve gençlik arkadaşım Sayın Fethi Satıcı’yı 50 yıl sonra da olsa görünce çok sevindim çok mutlu oldum gördüğüme.Allah razı olsun bu buluşmayı ve bir araya gelmeyi sağlayan DAMADIM’ DAN.Bizi bir araya getirdi kendisine teşekkür ederim.kardeşim ve arkadaşım Fethi Satıcı’nın İnternetteki haber    ve yazılarını okuduk.Çok heyecanlıyım fazla konuşamayacağım”  dedi.

İki eski arkadaşı l buluşturan Tülay Aykut hanımın damadı Fikri Kerimkar,duygularını şöyle dile getirdi:

FİKRİ KERİMKAR “Fethi beyle annemi bir araya getirmek tabiî ki çok mutlu bir olay çok duygusal bir olay. Buna vesile olduğum içinde bende  gerçekten çok mutluyum. Yakacığın yetiştirdiği değerli bir şahsiyeti tanımaktan da  çok mutlu oldum.”dedi.

Tülay Aykut’un kızı Şenay Kerimkar’da duygularını şöyle dile getirdi:

ŞENAY KERİMKAK “ Çok sevindik sevgili anneciğimin sevinmesine daha çok sevindik. Çok mutlu olduk ağlıyor ama  çok sevindi. Çok teşekkür ediyorum geldiniz buralara kadar.Eşim Fikri Kerimkar’a özellikle teşekkür ediyorum.50 yıl sonra iki eski arkadaşı buluşturdu.Fetih bey ve annemin  çocukluk ve şimdiki yaş durumları arasında çok büyük fark var.yıllar iki insandan çok şey alıp götürmüş. Her ikisinin de sağlıklarının  iyi olduğu bizi ayrıca sevindirdi. Bulaşmaya sebep olanların katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir süre daha sohbet eden iki eski arkadaş kısa bir süre sonra her iki ailenin bulunacağı bir ortamda buluşmak üzere veda etmeden önce birlikte fotoğraf çektirdiler. Evet, dağ daha kavuşmuyor fakat insan insana kavuşuyor gerçeği işte orta da.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]