SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Efsane Başkan Unutulmaktan Yakınıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Soğanlığın Son Muhtarı ve ilk belediye başkanı Necdet Şinikkeroğlu,  Soğanlığın belde belediyesi olduğu 1969 yılından sonra on yıl belediye başkanlığı yaptı. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşa edilmesinde en büyük pay sahibi olduğu belirtilen Sağanlık eski Belediye Başkanı Necdet Şinikkeroğlu, Bulgaristan göçmeni.1950 yılında Bulgaristan’dan zorunlu göçe  tabi tutulan  soydaşlarımız Kartal’ın Soğanlık semtinde iskan edilmişlerdi. 1950-1970’li yıllarda köy konumunda olan Soğanlık 1969 yılında belde yapıldı ve burada ilk defa belediye teşkilatı kuruldu. Çalışkanlığı ve üretkenliği ile tanınan Necdet Şinikteroğlu, belediye Başkanlığı’nı bıraktıktan sonra geçen 30 yıl içersinde özellikle Kartal’da belediye başkanlığı yapan yerel yöneticilerinin hiç birinin kendisini aramadığını, sorulmadığını ,gerek Kartal’ da  gerekse Soğanlıkta yapılan hiçbir açılışa daha davet bile edilmediğinden dert yandı.

ÇOK ÜZÜLÜYORUM

İki dönem Soğanlık belediye başkanlığı görevinde bulunan Necdet Şinikkeroğlu, “ 10 yıl Soğanlık’a ve Soğanlık halkına belediye başkanı olarak hizmet ettim. Hala benim hizmetlerimden yararlanılıyor. Ne var ki ben ve kalıcı hizmetlerim çok çabuk unutuldu. Unutulmak çok ağrıma gidiyor ve beni de çok üzüyor”şeklinde konuşarak sitemde bulundu. !980 İhtilalı ile lav edilen Soğanlık, Küçükyalı, Pendik Dolay oba ve Yakacık belediyeleri iptal edilmişlerdi. Belediye başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra ticarete atılan ve bugün 75 yaşında olan Soğanlık eski belediye başkanı Necdet Şinikkeroğlu,” Üç dönem Adalet Partisi’nden Soğanlık belediye başkanı seçildim. Sıfırdan başlayarak Soğanlık belediyesini araç ve gereçlerle donattım. Makam aracını, Çöp kamyonu, Ambulans ve birkaç araç getirerek Soğanlıkta kalıcı ve yararlı hizmetleri gerçekleştirdim. Temel yokluklarla temel hizmetleri gerçekleştirdik. Muhtarlıktan belediyeye geçmek benim için çok zor oldu. Yani muhtarlıktan belediyeyi kurmak çok zor oldu. Ama Allah’a şükürler olsun ki başardım” diye konuştu.

HASTANEYİ BEN GETİRDİM

Soğanlığın efsane eski belediye başkanı Necdet Şinikkeroğlu, şöyle devam etti: “  Yaptığım hizmetlerin içinde en önemlisi kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşa edilmesini ben sağladım. Hastanenin inşa edildiği alan Soğanlık belediyesi sınırları içersindeydi. 4.5 ay koştum, uğraştım ce bugün çok büyük sağlık hizmetleri sunan Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir yerde benim eserim ve hizmetleriminde en büyük ispatıdır. Bu arada gecekondulaşmaya katiyen göz yummadım ve hiç yaptırmadım. Görev sürem içersinde 2 bin tane yapıldı ve onları da hemen yıktım. Soğanlık’ın ilk ve modern okulunu ben inşa etindim. Soğanlık Medine Tayfur Sökmen İlkokulu bugün bir abide gibi ayakta duruyor. Eletririk te yoktu. Beton Elektrik direkleri diktim bütün kasabaya. Cevizli, Esentepe Soğanlık belediyesi sınırları içersindeydi” dedi.

KARTAL BELEDİYESİ YÜKÜ TAŞIMAKTA ZORLANIYOR

Şinikkeroğlu, şöyle devam etti: “Esentepe semtimizin ismi Çakal tepe idi. Bu ismi değiştirdim ve Esentepe ismini ben koydum. Gümüş pınar’ın eski ismi eski köydü. Orasının da ismini Gümüş pınar olarak ben koydum. Yaklaşık 120 personelle Soğanlık belediyesini başarı ile yönettim. Şu konunun altını bir kere daha hatırlatmak ve çizmek istiyorum. Bölge çok büyüdü, yayıldı ve sıkıntılarda çok arttı. Soğanlık, Uğur Mumcu Mahallesi ve Yakacık Kartal Belediyesine ağır geliyor. Böyle olunca da Soğanlık,Uğur Mumcu ve  Yakacık hak ettiği,ihtiyaç duyduğu belediye hizmetlerini alamadıkları görülüyor.Yani açıkçası Soğanlık,Uğur Mumcu ve Yakacık Kartal belediyesine çok büyük bir yük. Aldığım duyumlara göre, bu semtlerimizin bazı ileri gelenleri E- 5 yolunun üstü konumunda olan Soğanlık, Uğur Mumcu mahallesi ve Yakacık’ın birleştirilerek ilçe yapılması noktasında çalışma başlatacaklarmış. Çok iyi olur.Bir kere daha hatırlatmada yarar görüyorum.Kartal belediyesinin üzerinde   çok ağır yük olan 3 semt mutlaka ve mutlaka Kartal Belediyesi’nden ayrılmalı       ve kendi bağımsız belediyesini kurmalı. Öyle olunca da Soğanlık, Uğur mumcu ve Yakacık semtlerine hizmetler daha çok ve daha çabuk gelecek. Bölge çok genişledi ve büyüdü. Böyle olunca da hizmet açığı oluştu. Maalesef Soğanlık,Uğur Mumcu ve Yakacık yeterinde belediye hizmetlerinden yararlanamadı,yararlandırılmadı.Bu bir gerçek” diye konuştu.

HİZMETLERİNİ HELAL ETTİ

Efsane Başkan Necdet Şinikkeroğlu, “ Soğanlık benim bıraktığım gibi aynen duruyor. yani buranın ihtiyaç duyduğu hiçbir hizmet gelmedi, getirilmedi. İşte benim çok arzu ettiğim, çok büyük uğraş verdiğim en önemli hizmetim şu olacaktı. Ana caddenin genişliğinin 40 metre olmasını istedim karşı çıktılar yapamadım. Bu caddemiz 30 metre de kaldı. Soğanlık halkı ve yeni yetişen nesil Soğanlıkta gerçekleştirdiğim kalıcı ve yararlı eserleri bol bol kullansınlar ve de yararlansınlar. Bütün hizmetlerim Soğanlık halkına helal olsun ütün hizmetler onlara. Hastanesi, Okulu, Elektriği, yolu,,altyapısı,üstyapısı her şeyi  ve hakkımı da helal ediyorum ve unutulmak ta istemiyorum.Ben belki unutuldum ama hizmetlerim hiçbir zaman unutulmayacak.Çünkü onlar ortada” ifadesini kullandı.

İSMİNİ BİLE KOYMADILAR

Başkan Şinikkeroğlu’nun 35 yıllık eşi Türkan Şinikkeroğlu, ise “ Necdet Bey, Soğanlıkta çok güzel hizmetler yaptı karşılık beklemeden bu kalıcı ve yararlı hizmetleri gerçekleştirdi. Soğanlık’ı Soğanlık yapan eşim sayın Necdet Şinikkeroğlu’dur. Bölgede Gecekonduların inşa edilmemesi için 4-5 ay Ankara gidip geldi ve sonunda da başardı. Bölgede Gecekondu yapılmayan tek semtimizde soğanlıktır.1.200 yataklı kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de eşim Necdet Bey İnşaa edilmesini sağladı. Eşimin eserleri ortada. Ama gel gör ki  üç yüz lira verenin ismi var, beş yüz lira verenin ismi var.Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımını gerçekleştiren,temelini atanın İSMİ yok. İstiyorum ki,en çok emeği geçen Soğanlık eski Belediye Başkanı Sayın Necdet Şinikkeroğlu’nun ismi bu hastanemizin bir odasına mı,Ameliyathane sinemi yoksa  bir Kliniğine verilsin.Soğanlık Medine Tayfur İlkokulunu yine eşim inşa ettirdi ve o zamanki parayla binbeşyüz lira verdi.kayıtlarda bu mevcuttur.Orada da  ismi yok.neden? Hiç olmasa da o okula emeği geçmiş Necdet Şinikkeroğlu’nun ismi belirtilmeli ve bu haksızlıkta mutlaka giderilmeli. Senelerce milli Eğitim ilgililerine gittik ne acı ki bizle görüşmeyi bile kabul etmediler. Biz üzülmeyelim de kim üzülsün? Bazı milli Eğitim ilgilileri de Necdet bey’e “Sen o zaman belediye başkanıydın senin adın konulamaz” dediler. Ama parayı verirken iyi de,isminin  konulmasını istemesi mi  iyi değil.Eşim o zaman çok büyük  bir rakam olan parayı kendi cebinden verdi,ayrıca yardımda topladı.Medine Tayfur İlkokulunu   o hale getirmesine rağmen niye ismi geçmiyor?” şeklindeki sorusuna bakalım kim  cevap verecek.

FETHİ SATICI

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]