Maltepe kum iskelesi tuzaklarla dolu

Yayın: 11:09 - 27.11.2010
Güncelleme: 11:09 - 27.11.2010

Maltepe Kum İskelesi durağının tam arkasında bulunan kum iskelesi olarak bilinen iskelenin üstü tuzaklarla dolu. Lodos fırtınalarının oluşturduğu sert dalgaların sonuncunda meydana gelen çöküntü ve iskele tabanında bulunan 4 geniş deliğin içine şimdiye kadar bilinen olayda beşi çocuk olmak üzere yedi kişinin düştüğü ve düşenlerin güçlükle kurtarıldığı belirtildi.

Adeta kaderine terk edilen, sadece Adalara yük taşıyan gemi ve motorların bağlandığı iskele Maltepe Belediyesi’nin duyarsızlığı karşısında adeta gizli tuzak konumunda bulunduğu kaydedildi. Özellikle gündüzleri üzerinde çocukların oynadığı, yaşlıların olta ile balık tuttuğu ve geceleri de gençlerin mehtabı seyretmek için üstünde gezindikleri kum iskelesi tabanında olan derin delikler adeta ölümlü ve ağır yaralanmalı kazalara davetiye çıkarır konumda.

BELEDİYE DUYARSIZ

Yılların tahribatı sonuncunda adeta kaderine terk edildiği belirtilen Kum İskelesi bünyesinde bir süre önce meydana gelen çökme ve iskelenin ön tabanında bulunan 4- 5 derin çukurun bir an önce tamir edilerek kapatılmasını isteyen İskele müdavimleri “ Maltepe sınırları içinde olan eski Kum İskelesi maalesef kaderine terk edildi. İskelede gezinen, oyun oynayan ve balık Tufan yetişkin insanlar ve çocuklar İskele tabanında bulunan geniş deliklerden denize düştüler ve güçlükle kurtarıldılar.

Birer dipsiz kuyu niteliğindeki deliklerin derhal üstlerinin kapatılması, tabanda meydana gelen çökmenin de tamir edilmesi gerekiyor. İskele özellikle hava karardıktan sonra mehtabı seyretmeye gelen gençler Allah göstermesin İskele üzerindeki birer TUZAK niteliğinde ki delikleri fark edemez ve birer kuyu niteliğinde olan deliklerden denize düşebilirler. Eğer düşen yanlış başına oraya gelerek bu ölüm tuzaklarından birinden denize düşmesi sonuncunda kurtulma şansıda çok azdır. Maltepe belediye başkanı Sayın Mustafa Zengin’i göreve davet ediyoruz.

Burada ölümle ve ya yaralanma ile sonuçlanacak kazanın sorumlusu tabi ki Maltepe belediyesi olacak. İskelenin kime ait olduğu değil, Maltepe sınırları içinde olması belediyenin sorumluluğundadır.” şeklinde tepkilerini gösteriyorlar.

FETHİ SATICI

Exit mobile version