Maltepe’de taşan dere su baskınlarına neden oldu

Yayın: 11:05 - 10.12.2010
Güncelleme: 11:05 - 10.12.2010

Maltepe’de ıslah çalışmalarının sürdüğü Çamaşırcı Deresi’nin bir bölümünde meydana gelen taşkında bazı iş yerleri zarar gördü. Çamaşırcı Deresi’nde bir süredir devam eden ıslah çalışmaları nedeniyle derenin Fındıklı Mahalelli Aşık Veysel Sokak ile kesiştiği noktada yeterli derinleştirme çalışması yapılmayınca gece devam eden yoğun yağışın da etkisiyle taşkınlar meydana geldi.

Hafriyat toprağı nedeniyle yeterli yol bulamayan su, sabaha karşı Aşık Veysel Sokak Kesişimindeki köprünün yanından taşmaya başladı. Taşkın nedeniyle bazı iş yerleri de su altında kalarak büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Islah çalışmalarını yürüten müteahhit firma çalışanlarının, iş makineleri ile dereden hafriyat alarak dereyi derinleştirmelerinin ardından iş yerlerini basan su da çekildi. Dükkanları sular altında kalan vatandaşlar da derenin toprakla dolu olması nedeniyle suyun akamadığını ve derenin dışına çıkarak iş yerlerini bastığını belirterek, olayın sorumlularının dere ıslah çalışmasını yürüten firmanın olduğunu ileri sürdü.İSTANBUL(CİHAN)

Exit mobile version