“El ürünlerinin bir hikâyesi olmalı”

Yayın: 11:21 - 27.12.2010
Güncelleme: 11:21 - 27.12.2010

El emeği göz nuru ürünlerini “Kadın Ürünleri Pazarı”nda sergileyen kadınlara, endüstriyel tasarım uzmanı Eray Çaylı tarafından “Üretim ve Pazarlama” sunumu yapıldı.

Endüstriyel tasarımcı Eray Çaylı, gelişen teknoloji nedeniyle el ürünlerinin hızla düşüş gösterdiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti.  Çaylı, “el işi ve göz nuru ürünler çok değerlidir. Yıllardır insanların eliyle yaptığı ürünler şimdi fabrikalarda hızla üretilip önümüze geliyor. Ancak şunu unutmayalım ki üretilen ürünlerin bir eksiği vardır. Sizler bu eksikliği çok iyi görüp, onu üretmeniz lazım. Üretilen ürünün pazarlanması gerekir. Bir ürünü pazarlamanın en önemli noktası sunumdur. Sunumunuz çok iyi olmak zorundadır.” diye konuştu.

Çaylı, yapılan el ürünün bir hikâyesi olması gerektiğini belirterek; “yurtdışı deneyimlerimde şunu öğrendim; ürünlerin bir hikâyesi var. Hatta bu ürünü aldığınızda bir sertifika alıyorsunuz. İnternette bu ürünler sertifikalarıyla satılıyor. Bu bir pazarlama biçimidir. Sizler de bunu yapabilirsiniz” dedi. Sunumun ardından, Eray Çaylı, Kartallı kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

Exit mobile version