Sarıkamış şehitleri Kartal’da anılacak!…

Yayın: 08:31 - 28.12.2010
Güncelleme: 08:31 - 28.12.2010

Kartal belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce gerçekleştirilecek muazzam programda Sarıkamış Şehitleri yad edilecek. Harp tarihine acı ve çok üzücü bir  dram olarak geçtiği bilinen ve yaklaşık 90 bin askerimizin soğuktan donarak şehit oldu’ Sarıkamış faciası’ 1914 yılında Osmanlı Ordusunun Ruslarla savaşmak üzere, çetin kış şartlarında ve dondurucu soğukta yaya ve üzerlerinde yazlık elbiseler olarak Allahüekber dağlarına sürülen, Kafkasya cephesine gitmek için yola çıkan askerlerimiz cepheye ulaşamadan donarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Sarıkamış ‘ı kısaca özetlersek

1914’te 90 bin askerimizin donarak şehit olduğu ‘Sarıkamış Faciası’ ile ilgili bugüne kadar hiç bilinmeyen bir gerçeği  Prof.Dr. Bingör Sönmez ortaya çıkardı. İstanbul’dan Trabzon’a doğru yola çıkan, Sarıkamış’taki askerlere erzak ve kışlık üniforma götüren 3 gemiyi Ruslar Karadeniz’de batırmış.Bu olay ‘Sarıkamış Faciası’na neden olduğu gibi Enver Paşa’nın da sonunu hazırlamış.

Her yıl Aralık ayının son haftasında askerlerimizin donarak şehit düştüğü topraklarda anılan ‘Sarıkamış Şehitleri’ 28.12.2010 tarihinde Kartal belediyesinin Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenleyeceği sade bir programla anılacak. “Sarıkamış Türküleri” ile başlayacak duygusal program’da Prof.Dr. Bingör Sönmez’in dinletisi ile şekillenecek.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz,” Sarıkamış şehitleri düzenlediğimiz programla anılacak. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum bu tür etkinlikler devam edecek” diye konuştu.

Başkan Öz, Kartalın belediye hizmetlerinde olduğu gibi kültürün ve sanatında merkezi olacağını sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI

Exit mobile version