“Basın sayesinde yönetim denetleniyor”

Yayın: 09:16 - 11.01.2011
Güncelleme: 09:16 - 11.01.2011

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Altepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Basın, yurttaşların yönetimi denetleyebilmesine olanak tanımaktadır. Gazetecilerin, mesleklerini özgür ve saygın bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak için, Marmara Belediyeler Birliği olarak, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

“Sabahları kolayca ulaşabildiğimiz bilgileri bizlere aktaran, kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi olan basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir” diyen Başkan Altepe, “İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır.

Kamusal görev yapan, bireylerin ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunan basın, yurttaşların yönetimi denetleyebilmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca, mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının haklarının korunmasını ve daha iyi imkânlara kavuşturulmalarını temenni ediyor, bunun, Türk basınının etkinliğinin artması bakımından taşıdığı önemin altını çizmek istiyorum” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Ülkemizde basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, toplumun bilgilendirilmesi için zorlu koşullarda hizmet veren değerli Basın Mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Marmara Bölgesi’nde, yerel yönetimlerin halka sunduğu hizmetlerin, kamuoyuna doğru aktarılmasında basın çalışanları ile ortak akıl çerçevesinde çalışmaktan yanayız. Gazetecilerin, mesleklerini özgür ve saygın bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olmak için, Marmara Bölgesi’ndeki tüm Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin çatı kuruluşu konumundaki Marmara Belediyeler Birliği olarak, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Exit mobile version