Ömer Döngeloğlu ile Aile Söyleşisi

Yayın: 08:49 - 12.01.2011
Güncelleme: 08:49 - 12.01.2011

Sancaktepe Belediyesi, Ömer Döngeroğlu Hoca ile Aile söyleşilerine devam etti.Döngeloğlu konuşmasında Türk aile yapısının korunması gerektiğini vurguladı.Ayrıca televizyon ve internetin olumsuz etkilerine karşı dinleyenlere bir dizi uyarıda bulundu.

Sancaktepe Belediyesi’nin Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri hız kesmeden sürüyor.Etkinlikler çerçevesinde 11 Ocak Salı Günü, Samandıra Kültür Merkezi’nde Ömer Döngeloğlu Hoca’nın anlatımı ile Aile Söyleşileri adlı konferans düzenlendi.

Peygamberimizin aile yaşantısından örnekler veren Ömer Döngeloğlu’nun aile söyleşilerine Sancaktepeli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Konferans gündüz saatlerde düzenlenmesinerağmen yoğun ilgiden dolayı bazı vatandaşlar Döngeloğlu’nu ayakta dinledi.

İslam dinin aileye ve kadına verdiği önemden bahseden Döngeloğlu, günümüzde ailelerde yozlaşmanın hat safahata olduğunu, aile boşanmalarının sayısının artığını ve ailenin parçalandığını; toplum olarak buna karşı önlem alınması gerektiğini ifade etti. Döngeloğlu,öz değerimize sahip çıkarak en büyük değer olan ailenin korunmuş olunacağını vurguladı ve devamında;’Peygamberimiz aileyi kutsal olarak görüyordu.Eşine karşı hoşgörülü ve şefkatliydi.Hayatı boyunca eşine kötü bir söz söylemedi,hatta kendi elbisesini bile kendisi dikerdi.Bu noktada hepimize büyük görev düşüyor.Ailemize eşimize çocuklarımıza karşı sorumluluk bilinci ile hareket ederek onlara sahip çıkalım. Aile içinde saygıda ve sevgide kusur etmeyelim’ dedi. Son olarak Döngeloğlu; aileleri internet ve televizyonun zararlarına karşı uyardı.

Sancaktepe Belediyesi Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Aile Söyleşilerine Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Tarık Uçar, birçok Sancaktepeli vatandaş katıldı. Başkan Yardımcısı Uçar, Dengöloglu’na günün anısına bir demet çiçek sundu.

Program sonunda vatandaşlar Döngeloğlu ile sohbet etme fırsatı yakaladı. Sancaktepe Belediyesi resmi web sitesinden programın 3G ile canlı yayın gösterimi yapıldı.

Exit mobile version