Türkiye, İlk Altın madalyayı Artistik Patinaj’da aldı

Yayın: 15:45 - 04.02.2011
Güncelleme: 15:45 - 04.02.2011

Türkiye, Kış Oyunları’ndaki ilk madalyasını Artistik Patinaj’da aldı

TÜRK SPORCULAR TARİH YAZDI

25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndaki ilk madalyasını Artistik Patinaj çiftlerde alan Türkiye’de, Alper Uçar ile Ukrayna asıllı partneri Aliza Agafonova, tarih yazdı. Rus çiftin ardından 127.13 puanla ikinci olarak gümüş madalya kazanan Agafonova -Uçar çifti, salonu dolduran sporseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Buzda dansta Cumhuriyet tarihinin ilk madalyasını aldıklarını söyleyen Uçar, başarılarının küçümsenmemesini istedi.

 

25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın 8’inci gününde Palandöken ilçesindeki 2 bin Arena’daki Artistik Patinaj Buz dansı kısa programda elemeleri üçüncü olarak geçen Aliza Agafonova – Alper Uçar çifti, dün akşam 19.00’da başlayan finallerde 15 çiftle yarıştı. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada, piste son olarak çıkan Agafonova -Uçar çifti, başarılı bir performans sergiledi. Gösterilerini başarıyla tamamlayarak jüri üyelerinden 127.13 puan alan çift, 135.53 puanla birinci olan Rus Kristina Gorshkova-Vitali Butikov çiftinin ardından ikinci oldu. Agafonova ve Uçar, gümüş madalya alarak Türkiye’ye tarihi bir başarı kazandırdı. Türkiye’nin buz dansında çiftlerdeki ilk sporcusu olarak madalya alan Alper Uçar ile Aliza Agafonova, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda da Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırmış oldu.

İki haftadır yaşadıkları Gribal enfeksiyon hastalığına karşın elemelerde başarılı olan çift, finallerde de hastalığa rağmen tarihi bir başarıya imza attı. Yarışma sonunda pist ortasında birbirlerine sarılan çift, mutluluklarını ‘Türkiye’ sloganları atan sporseverlerle paylaştı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’e sarılan Alper Uçar, Erzurum ve Türkiye’ye büyük bir hediye verdiklerini söyledi. Seyircinin muhteşem desteğinin kendilerini motive ettiğini anlatan Alper Uçar, bir sonraki hedeflerinin Mart’taki Dünya Şampiyonası olduğunu belirtti. Partneri Aliza ile birlikte dünya şampiyonasında Türk Bayrağı’nı en üst noktaya taşımak için çalışacaklarını kaydeden Uçar, bundan sonraki hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinde Artistik Patinaj’daki ilk madalyayı aldıklarını ifade eden Uçar, başarılarının küçümsenmemesi gerektiğini dile getirdi.

 Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Aliza Agafonova – Alper Uçar çiftini çalıştıran Rus antrenör Natalia Dubova, gözyaşlarını tutamadı.

 Artistik Patinaj çifler buz dansında 135.53 puanla birinci olan Rus çift Kristina Gorshkova ile Vitali Butikov, Türk çift Alisa Agafonova ile Alper Uçar 127.13 ile ikinci,

Ukraynalı Nadezhda Frolenkova – Mikhail Kasalo çifti ise 121.96 puanla üçüncü oldu. Düzenlenen seremonide madalyaları, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tamer, Uluslararası Paten Birliği Delegesi Ding Ding ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül verdi.

Exit mobile version