SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İşçinin üzerine tonlarca toprak bırakıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ümraniye’de Türk Telekom Hizmet Binası yol çalışması alanında bir işçinin ölümüyle sonuçlanan olay yakınlarını isyan ettirdi. İnşaat alanında üzerine toprak atılması sonucu hayatını kaybeden Kazım Çalım’ın (60) oğlu Musa Çalım, babasının öldürüldükten sonra toprağa gömülmüş olabileceği ihtimalinin de değerlendirilmesini istedi.

Olay 12 Ocak’ta 2011 tarihinde Ümraniye Türk Telekom Hizmet Binası İnşaat Alanı’ndaki yol çalışması sırasında meydana geldi. Ümraniye Belediyesi’nin ihaleye çıkardığı yol çalışmasını Ünal Mühendislik Harita Planlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandıktan sonra Taşeron NEMO İnşaat Hafriyat Limited Şirketi’ne devretti. Taşeron firmaya çaycı olarak alınan Kazım Çalım (60) inşaat alanında çalışırken bir kepçenin döktüğü toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

TONLARCA TOPRAĞIN ALTINDAN ÇIKARTILDI

Çalım’ın inşaat alanında çalışma yaptığı sırada toprak altında kaldığı saatler sonra anlaşıldı. Kazım Çalım’ın uzun süre ortalarda görünmemesi nedeniyle inşaat alanında arama başlatıldı. Bir kişinin Kazım Çalım’ı hafriyat alanında gördüğünü söylemesi üzerine aramalar yoğunlaştırıldı. Yaklaşık 4 saat süren arama ve kurtarma çalışmalarından sonra Çalım’ın cansız bedenine ulaşıldı.
NEMO İnşaat Hafriyat Limited Şirketi’ne çaycı olarak alınan Kazım Çalım’ın 4 ay sigortasız çalıştırıldığı öne sürüldü. Toprak altından çıkartıldığında üzerinde iş elbiseleri ve çizmelerle bulunan talihsiz işçinin ağır işlerde de çalıştırıldığı anlaşıldı. Hiçbir sosyal güvenliği olmayan Kazım Çalım’ın hafriyat alanında neden bulunduğu açıklanamadı. Olaydan sonra ifadeleri alınan Şantiye Şefi Gökan Günaydın ve Kepçe Operatörü Hacı Kartal olay anını görmediklerini belirtti.

OPERATÖR SERBEST BIRAKILDI

İnşaat alanında Kazım Çalım’ın üzerine toprak dökerek ölümüne neden olduğu belirtilen operatör Hacı Kartal polis tarafından gözaltına alındı. ‘Taksirle Ölüme Neden Olmak’ suçlamasıyla Ümraniye Adliyesi’ne çıkartılan Hacı Kartal ifadesinde’ Kazım Çalım’ı olay öncesinde görmediğini, toprak döktüğü sırada kimsenin olabileceğini tahmin etmediğini söylediği öğrenildi. Çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hacı Kartal‘ın halen aynı firmada görevli olduğu bildirildi.

AİLE: BU CİNAYET

Babasının toprak altından çıkartılma çalışmalarını cep telefonuyla görüntüleyen Musa Çalım, olayın kaza olmadığı iddiasında. İnşaat alanında gazetecilere açıklama yapan Musa Çalım, “Babam çaycı olarak işe alındı. Ancak sigortasız olarak aylarca başka işlerde çalıştırıldı. Olayın kaza olduğuna inanmıyoruz. Aklımıza başka şeyler geliyor. Babam başka yerde öldürülmüş, daha sonrada üzerine toprak atılmış olabilir. Burada olay günü hiç kimsenin olmaması bizi şüphelendiriyor. Kimse hiçbir şey görmemiş. Babam kepçenin toprak bıraktığı yere gelip bekleyecek adam değil.” diye konuştu.

Musa Çalım’ın kardeşi Salih Çalım ise olayın kaza değil cinayet olduğunu söyledi. Olay yerinde abisinin nasıl öldüğünü anlatan Salih Çalım, “Bunun kaza olmadığını düşünüyoruz. Burada iş güvenliğine yönelik tedbirler alınmamış. Hiç bir uyarı levhası da yoktu. Abimin üzerine tonlarca toprak atılmış. Saatler sonra toprağın altında kaldığını öğrenmişler. Bu bir cinayettir.” diye konuştu.

İSTANBUL (CİHAN)

İlgili Haberler

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Başkan Yüksel, Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

2024 Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından Kartal’da 2. kez Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel, Kartallı muhtarlar ile bir araya geldi. Seçim sürecinin ardından yeni döneminin ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Gökhan Yüksel, muhtarlar ile birlikte ekip olarak çalışacaklarını ve Kartal’ı geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Kartal Belediyesi tarafından ilçe sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla 2009 […]

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Kartal Matematik Yarışması” (KARMATYA), bu yıl Yavuz Selim Ortaokulu’nda 4 Mayıs Cumartesi günü yapılan oturumla gerçekleştirildi. Kartal ilçesinde eğitim gören matematiğe gönül vermiş ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yarışmaya, Kartal ilçesindeki tüm okullardan öğrenciler katıldı. Sınavın yapılacağı okulu ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen Kartal […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]