Kartal Belediyesinden eğitim kurumlarına makyaj

Yayın: 15:14 - 21.02.2011
Güncelleme: 15:14 - 21.02.2011

Kartal Belediyesi park, bahçe, peyzaj düzenlemelerine havayı, suyu, toprağı ve gelecek kuşakları koruma bilinciyle hız kesmeden devam ediyor.

Sosyal ve eğitim alanlarında hizmet veren kurumlara her türlü desteği sürdürüyor.  Kartal Belediyesi ilçede bulunan bakıma ihtiyacı olan okullarda, çocukların iyi koşullarda eğitim yapabilmeleri için iç, dış bakım ve boyama çalışmalarını yeni yılın ilk aylarında tamamlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kartal Yakacık’ta bulunan Hatice Abbas Halim Çocuk Yuvası bahçesinde peyzaj ve bahçe düzenlemelerini başlattı.

Hatice Abbas Halim Çocuk Yuvası bahçesinde çim serimi, otomatik sulama sistemi, çiçek ekimi çalışmalarını tamamladı. Yürüyüş yolları, piknik masaları, banklar inşa etti.  İlerleyen günlerde yurtta yaşayan çocukların toprakla bağını güçlendirmek için kendi çabalarıyla sebze yetiştirebilecekleri alanlar da oluşturulacak. Bahçe ve parkların çevre ve peyzaj düzenlemesinin ardından meyve fidanı dikimine başlanacak.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yakacık Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde de bir dizi düzenleme yaptı.  Okulda bulunan ağaçları budadı, okulun bahçesine yürüyüş yolları yaparak;  kilit taşı döşedi.

 

Exit mobile version