‘Aşkın Terapisi’ Söyleşisi

Yayın: 14:11 - 23.02.2011
Güncelleme: 14:11 - 23.02.2011

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat etkinlikler çevresinde Sancaktepeli gençleri ve öğrencileri “Sancaktepe Bilim-Sanat Noktası” adlı Gençlik Projesi ile bir araya gelmeye devam ediyor. Sancaktepe’nin yarınları olan genç beyinler fikirlerini, önerilerini “Genç Gelecek Dostluk Kulübü” ile gerçeğe dönüştürüyor.

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 18 Şubat Cuma Günü Samandıra Kültür Merkezi’nde eğitmen, yazar ve terapist  Dr. Faik  Özdengül’ün konuşmacı olarak katıldığı  ‘Aşkın Terapisi’ adlı söyleşi ve imza gününde gençler ve öğrencilerle bir araya geldi. Sancaktepe Bilim-Sanat Noktası Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Programa belediye birim müdürleri, gençler ve öğrenciler katıldı.

Aşkın Terapisi adlı söyleşide Sancaktepe gençlerle bir arada olma fırsatı bulan Dr. Özdengül;’Aşk açı çekmektir’ diyerek ‘İnsanın ana hikâyesi ayrılık vardır, İnsanın ana problemi ayrılıktır. İnsanın ruhsal hali bir buzdağı gibidir ama aşk yüzde yüz geçici bir duygudur sonrasında sevgiye dönüşür.’ şeklinde konuştu.

Mevlana’nın hayatından bahseden Özdengül, Mesnevi’nin ayrılığın kitabı olarak gördüğünü, herkesin Mesnevi’yi okuması gerektiğini tavsiye etti. İnsanların aşk noktasında duygularıyla değil de aklıyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Özdengül,’İnsan âşık olunca duygularını akılla kontrol etmelisi gerekir’ diyerek herkesin aşık olabileceğini söyledi. Mesnevi’den öğütler okuyan Özdengül, insanlara karşı hoşgörülü içerisinde olunması gerektiğini ifade etti.

Söyleşi sonrası Sancaktepe Belediyesi bünyesinde gençlerin daha aktif bir şekilde düşünce ve fikirlerini paylaşacağı ve hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı bulabileceği Sancaktepe Bilim-Sanat Noktası’nın tanıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca 15 gençlik kulübü ile çalışmalarına başlayan   ‘Sancaktepe Genç Gelecek Dostluk Kulübü’ ise  üye kabulü yaptı. Çekilen kura sonucu kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

Exit mobile version