OGS’de bekleyen yaya kazaya neden oldu

Yayın: 09:24 - 24.02.2011
Güncelleme: 09:24 - 24.02.2011

Sancaktepe OGS gişelerinde bekleyen bir vatandaşın neden olduğu belirtilen kazada ortalık adeta savaş alanına döndü. 2’si ağır 5 kişi yaralandı.

Kartal yönünden gelerek 34 KM 016 plakalı otomobili ile KGS gişelerinden geçen sürücü, KGS kartındaki sorun nedeniyle otomobilini gişelerden birkaç metre uzaklaştıktan sonra yol kenarına park ederek turnikelerin önünden yolun karşı tarafındaki Karayolları’na ait hizmet binasına gitmek istedi.
KGS gişelerinin olduğu bölümden rahatça geçen şahıs, trafiğin daha hızlı aktığı OGS gişelerinden geçmek istediği sırada hızla gelen kamyoneti görünce beton bariyerin önünde durakladı. Bu sırada turnikelerin önünde yaya bir kişinin olduğunu fark eden 34 EBN 65 plakalı kamyonetin sürücüsü de panikleyerek aniden frene basınca kontrolünü kaybetti.

Yağışlı havanın da etkisiyle hızla kaymaya başlayan kamyonet, OGS turnikelerini ayıran beton bariyerlerin önünde bekleyen kişiye çarptı. Arkadan gelen 34 AK 9679 plakalı panelvan minibüs de duramayarak hızla kamyonete arkadan çarptı. Turnikelerin önünden yaya olarak karşıya geçmeye çalışan vatandaş kamyonet ile turnikeleri birbirinden ayıran beton bariyer arasında sıkıştı.

Kazada kamyonet ile beton bariyer arasına sıkışan kişi ile kamyonette bulunan Ayhan Yıldız (39) ile Reşit Korkmaz (20) ağır şekilde yaralanırken minibüste bulunan iki kişi ise hafif şekilde yaralandı. Beton bariyer ile kamyon arasına sıkışan vatandaş bir kamyon sürücüsünün kamyoneti ip bağlayarak kamyonu ile çekmesi sonucu sıkıştığı yerden kurtarılarak yoldan geçen bir sürücünün otomobili ile hastaneye gönderildi. Yıldız ve Korkmaz ise olay yerine gelen ambulanslar ile Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Minibüste bulunan ve daha hafif yaralandığı belirtilen 2 kişinin de yine vatandaşların araçları ile hastanelere götürüldüğü öğrenildi.

Kaza sonrasında kamyonuna ip bağlayarak kamyoneti çektiğini ve sıkışan vatandaşı kurtardığını söyleyen kamyon sürücüsü de kamyonetin aşırı süratli seyrettiğini söylerken, bir karayolları görevlisi de sıkışan vatandaşın yaya mı yoksa kamyonetten fırlayan bir kişi olup olmadığı kamera kayıtlarının incelenmesi ile ortaya çıkacağını söyledi.

Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından sıkışan vatandaşın 34 KM 016 plakalı otomobili ile KGS gişelerinden geçtikten sonra aracını yol kenarına park ederek karşıya geçmeye çalışan bir vatandaş olduğu belirlendi.

İSTANBUL(CİHAN)

Exit mobile version