SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz: “Denetimden kimse korkmasın, yarası olan gocunur!”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AK  Parti Meclis Üyesi ve Kartal Belediyesi Denetleme Komisyonu Üyesi Ebubekir Taşyürek’in, “Belediyelerin hesaplarını Sayıştay, ilgili kurum müfettişleri ve Denetleme Komisyonu inceler. Kartal Belediyesi Uluslararası bir kuruluşa hesaplarını denetleterek suç işliyor” iddiasına cevap verdi.

Öz, “Buna halk arasında şöyle derler. Yarası olan gocunur. Benim yaram yok ki gocunayım. Sayın Ak Partili üyeler neden gocunmuşlar. Onu sormak lazım.” dedi.

Telefonla konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz şunları söyledi:

“Şimdi sayın meclis üyesi Taşyürek, kanun maddelerini saymış. Bunları sayarken Eskişehir Belediyesini ve diğer bazı belediyeleri de sayabilecekken nedense ya unutmuş ya da kendi iddiasını desteklemediği için konuşmasında yansıtmamış. Ben Kartal Belediyesi’ni diğer belediyeler nasıl denetletti ise öyle denetletiyorum.

Denetimden neden korkuyorlar? Bu denetim sadece benim dönemimi değil, geçmiş dönemleri de kapsadığı için bu kadar panik yapmalarına ne gerek var? Yoksa önceki dönemde kendi arkadaşları yanlış bir şeyler yapmış da, gelen müfettişler bunları görememiş, şimdi de bunlar ortaya serilecekmiş gibi bir korku mu yaşıyorlar.

Sayın üye hiç çekinmesin ya da gocunmasın, biz bu denetimi yani incelemeyi öğrenmek adına yapıyoruz. Sayıştay ya da başka kuruluşlar hesapları incelemiş, sonra da karar yollamış demiş ki: ‘Şu hususda eksik işlem vardır ya da yanlış yapılmıştır. Bu sebeple o para işi yapan şu memurdan ya da sorumludan tahsil edilsin’ Bu ve buna benzer uygulamaları saymak mümkün.

Ancak bu hükümleri veren Sayıştay’dan ‘şu sebeple ya da şu açıdan yanlışlık vardır’ gibi eğiten, öğreten bir yaklaşım olmadığı için aynı hatalar yarın da tekrar edilebilecek. Bizim amacımız bunları engellemek. Memura ya da görevli kişiye şu konuda hatalı davranıyorsun diyebilmektir. Memura soruyoruz ‘Bak kardeşim burada yanlış yapmışsın.’ Adam diyor ki ‘olur mu efendim ben 20 yıldır aynı işi yapıyorum. Bu iş bana böyle öğretildi. O zaman öncekiler de hatalıydı.’ Denetim sonucunda geçmişte de bu konularda hatalar yapıldı ise onlar da ortaya çıkacak. Şirket yetkilileri bana ‘nereye kadar gidelim dediler. Ben de sonuna kadar’ dedim. Bizim yaptığımız iş ve işlemlerden dolayı hiç bir korkumuz yok. Çünkü yaptığımız bir yanlış yok. Yanlışı olan varsa da rahat olsun. Biz bu konulara siyasi hamaset anlayışı ile değil, eğitici biçimde bakıyoruz.”

Başkan Altınok Öz, hesap vermekten ve denetlenmekten korkularının olmadığını tekrar vurgulayarak şöyle devam etti: “Şu anda da Belediyemizde müfettiş var. Yine yaptığımız iş ve işlemler denetleniyor. Biz bu konuyu gündeme getiriyor muyuz. Hayır. Çünkü kendimizden eminiz. Onlar da kendilerinden eminlerse bu konuda böyle çıkışların doğru olmadığını anlayacaklardır. Yaptığımız inceleme ya da sayın Taşyürek’in deyişi ile denetleme çalışmaları konusunda yasal bir sorun yok. Var diyorlarsa tabiki gereğini yapacaklar. O konuda da kendimizi savunmaya hazırız. Karşımızda her ne tehdit ile yer alırlarsa alsınlar, şeffaf belediyecilik, halk için hizmet düsturundan bir adım geri atmayacağım.

Kent 34

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]