Kartal’da çevre bilinci yükseliyor

Yayın: 08:20 - 16.03.2011
Güncelleme: 08:20 - 16.03.2011

Kartal Belediyesi, çevre bilincinin geliştirilmesi için uzun zamandır mahallelerde, okullarda, kurumlarda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Çevre bilincini geliştirmek” için okullarda çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Cevizli Çakabey İlköğretim Okulu’nda “Çevre Bilincini Geliştirme” semineri düzenlendi.  Seminerde, ilköğretim öğrencilerine sinevizyon eşliğinde atıkların geri kazandırılmasıyla ilgili bilgiler verildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye çıkan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, çevre bilincinin gelişmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Mavi konuşmasına şöyle devam etti: “Sinevizyon gösteriminde etkili ve detaylı olarak aktarılan bilgilere sahip olan her birey çevresindeki kişileri de bu konu da bilgilendirmeli, aydınlatmalıdır. Sizler, eve gittiğinizde ailenize, dışarıda çevrenize bu bilgileri aktardığınızda anlattığınızda hatta sizler çevreyi korumaya yönelik yapılması gerekenleri yerine getirdiğinizde çok daha büyük bir güç oluruz.

Doğayı biz kirletiyoruz; kirlenen dünya bizleri etkileyecek, bu kirliliği engellemek bizim elimizde” dedi. BaşkanYardımcısı Fügen Mavi’nin konuşmasının ardından söz alan Kartal Cevizli Çakabey İlköğretim Okulu Müdürü, Halit Loğoğlu, Kartal Belediyesi’ne çevre bilincinin gelişmesine yönelik çalışmalarından, uygulamalarından dolayı teşekkür etti.

Önümüzdeki günlerde ilçe genelindeki tüm okullarda çevreyi korumaya yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Eğitim seminerleri hayata geçirilerek; tüm okullara geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi ve çevre bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Exit mobile version