Memurluktan milletvekili adaylığına

Yayın: 13:28 - 28.03.2011
Güncelleme: 13:28 - 28.03.2011

CHP İstanbul Birinci Bölge’den adaylığını açıklayan Birgül Karadeniz, 1967 doğumlu ve üç çocuk annesi. İlköğretimini Sakarya Mithapaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra 1980 yılında ortaöğretim ve lise eğitimi için İstanbul’a geldi.

İki yıl Kadıköy Kız Lisesi’nde eğitimine devam eden Karadeniz 1982’de Sakarya’ya dönerek lise eğitimini Sakarya Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Maliye Bakanlığı, Sakarya Defterdarlığı, Sapanca Mal Müdürlüğü emrinde Yoklama Memuru olarak çalışmaya başladı.

1990’da Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, İktisat Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı ve 1994 yılında mezun oldu. Karadeniz 23 yıllık memuriyet hayatı boyunca Kocaeli, İstanbul, Şırnak, Tekirdağ ve Sinop illerinin de aralarında bulunduğu birçok yerde görev yaptı. Karadeniz, Kartal Belediye’nde devlet memuru statüsünde çalışırken emekliliğini isteyip milletvekilliğine soyundu.

Milletvekili adaylığını açıkladıktan sonra medeni cesaretinden ötürü çok olumlu tepkiler aldığını belirten Karadeniz “Bu ülkenin mihenk taşı kadınlardır. Tekirdağ’dan Habur’a,  Sinop’tan İstanbul’a kadar devletin beni görevlendirdiği her yerde görev yaptım. En büyük desteği de bu topraklarda canla başla çalışan kadınlarımızdan aldım. Kadınlarımız en az erkeklerimiz kadar güçlüdür. Bu yüzden onlar için Meclis’teki ses olmaya karar verdim ve siyasete soyundum” diye konuştu.

Adayların seçimlerde kendisinden çok daha güçlü bir propaganda dönemi yürütebileceklerini de belirten Karadeniz ancak kendisinin bulunduğu yer bakımından halkın içinde yer aldığını ve tüm sıkıntıları yaşayarak sorunlardan uzak kalmadığını bu nedenle halkın sıkıntılarını herkesten çok iyi bildiğini belirtti.

Başvuru yaptığı partisinin kadınlara erkekle yan yana siyaset hakkı veren, kadınlara pozitif ayrımcılık yapan parti olduğunu da hatırlatan Karadeniz “İş bitiren milletvekili değil, iş gören kadın milletvekili” olmak istediğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version