SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İthal öğretmen

Yayınlanma:
ABONE OL
İthal öğretmen

Milli Eğitim, yazboz tahtası değildir.

Yazboz tahtası: kahvelerde oynanan taş ve kâğıt oyunlarının sonuçlarını yazmaya yarayan küçük yazı tahtalarıdır. Bu tahtalar eskiden plâstikti. Üzerine tebeşir ile yazılan yazılar, oyun bittikten sonra bir sünger ile silinirdi. Tebeşir tozunun kirliliği, kâğıt kalemin kullanım kolaylığı, bugünkü sistemi getirdi. Şimdi oyun sonuçları küçük bir kâğıda yazıyor, oyun bitiminde kâğıt, çöpe atılıyor. Yazboz tahtası, işte bu.

Peki, bunun Milli Eğitim ile ne ilgisi var? Az önce televizyon haberlerinde izledim. Gözüm ile gördüm. Kulağım ile duydum. Milli Eğitim Bakanımız konuştu. Bakanımız diyor ki “Yurt dışından İngilizce öğretmeni getirteceğiz”

Öğretmenlerimiz İngilizceyi öğrencilere öğretemiyor. Öğrencilerimiz, İngilizceyi öğrenemiyor. Biz de yurt dışından ithal öğretmen getirip, çocuklarımıza İngilizce öğreteceğiz.

Herkes İngilizce öğrenmeli mi, öğrenmemeli mi? Öğrenirse ne olur, öğrenmezse ne olur? Sorularını bir kenara bırakarak bugün şunu soruyorum: İngilizcemiz dersimiz kötü de, Türkçe dersimiz çok mu iyi? İngilizcemiz yetersiz de matematik bilgimiz yeterli mi? Çocuklarımız, LGS de ÖSS kaç fizik sorusunu doğru cevaplıyor? Kimya da biyoloji de çok mu başarılıyız? Kaç öğrenci liseden mezun olduğunda bir müzik aleti çalabiliyor? Kaç kişi elinde fırça resim yapabiliyor?

Binlerce Eğitim Fakültesi mezunu gencimiz işsizken ithal öğretmen neyin nesi? Kendi gencimiz işsiz iken başkasına iş bulmak da ne demek?

Milli Eğitimi yazboz tahtası, çocuklarımız kobay değildir/olmamalıdır. “Basamaklı kur”a, “Ders geçme sistem”ine, “Çoklu zekâ”ya hep ”İyi güzel” dedikte ne oldu? Bugün okullarımızda basamaklı kur mu var? Ders geçme sistemi mi var?

Hani matematik dersindeki  “Kümeler” konusu? Küme olmadan matematik olmaz diyorlardı. 30 yıl matematik dersinde küme okuduk. Ne oldu? Küme kitaplarımızdan silindi. Ya OKS, SBS? Biri gitti öteki geldi. Bir dönem 3 sınav, bir dönem 1 sınav yaptık.

Lütfen! 20 milyon öğrencinin bulunduğu Milli Eğitim yazboz tahtası değildir. Dil bilimcileri, pedagoglar ve bizzat İngilizce öğretmenleri konuyu enine boyuna düşünsünler. Eksisi ile artısını masaya yatırsınlar.

“Yok! Bizim niyetimiz başka. Çocukların, İngilizce öğrenememesi ise işin bahanesi. İthal öğretmen ile okullarımıza yeni bir kültür gelecek. Bu kültür ile de; ülkemiz de kalkınacak” diyorsanız, o başka.

Nasıl ithal inek getirip, kurban yaptık? Şimdi de ithal öğretmen getirir, çocuklarımızı kurban ederiz. Türklük gitti, sıra islamda (!)…

Hoş geldin misyoner kardeşim.

Mustafa Telli

 

 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]