Özel Kartal Hastanesi: Bize bir çete tarafından komplo kuruldu

Yayın: 08:05 - 04.04.2011
Güncelleme: 08:05 - 04.04.2011

Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılan Özel Kartal Hastanesi yetkilileri, kendilerine bir çete tarafından komplo kurulduğunu öne sürdü. Bebeklerin görüntüleri medyaya veren hemşire tarafından kaçırıldığını iddia eden hastane görevlisinin, hemşirenin işe başlama zamanıyla ilgili farklı açıklamalarda bulunması dikkat çekti.
Özel Kartal Hastanesi Yönetim Kurulu Danışmanı ve Kadın Doğum Uzmanı Mehmet Cüneyt Uzun, hastanelerinde 8 ay önce işe başlayan hemşire Funda Alphan tarafından bebeklerin kaçırıldığını iddia etti. Uzun’un, konuşmasının başka bir yerinde hemşirenin 2 yıl önce işe başladığını söylemesi ise dikkat çekti.
Çete üyelerinin hastane yönetim kurulu başkanının eşini telefonla arayarak tehdit ettiğini öne süren Uzun, hemşirenin sosyal iletişim sitesi Facebook’taki sayfasında elinde bir tabanca ile çektirdiği fotoğrafı göstererek, “Bunlar eli silahlı çete.” diye konuştu. Hastane aleyhine yapılan haberlerin asılsız olduğunu ileri süren Uzun, çete üyeleri tarafından kendilerinden para istendiğini iddia etti.
Bebeklerin kaçırılmalarına ilişkin kamera kayıtlarını inceleyip incelemedikleri sorulan Uzun, güvenlik sorumlusunun bir gün önce şehir dışına çıkması nedeniyle görüntüleri inceleyemediklerini söyledi. Uzun, “Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyememenize rağmen hemşirenin bebekleri kaçırdığına nasıl emin olabilirsiniz?” şeklindeki soruya ise televizyonlarda yer alan görüntüleri izleyerek tespit ettiklerini iddia etti. Uzun, hemşire ve üyesi bulunduğu çete hakkında polise suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Şüphe nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından isabetli bir karar ile hastaneleri için tedbir amaçlı kapatma kararı çıkartıldığını belirten Uzun, “Hastanemiz sütten çıkmış ak kaşık değildir. Görevli müfettişler, yaptıkları incelemede bebek odalarında duş eksikliği ve kapıların dışarı açılmaması gibi bazı aksaklıklar tespit etmişlerdir. Bir hafta içerisinde bu eksiklikleri gidereceğiz ve göreceksiniz kısa bir süre içerisinde hastanemiz açılarak yine eskiden olduğu gibi hizmetine devam edecektir.” diye konuştu.

 

İSTANBUL -CİHAN

Exit mobile version