SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz’den muhalefete ince ayar sunum…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi 2010 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi. Faaliyet raporu üzerinde yapılan konuşmaları dinleyen Belediye Başkanı Opr. Dr Altınok Öz, yapılan tüm eleştirileri sakin bir şekilde tek tek yanıtladı.

Konuşmasında, Ak Partili meclis üyelerine gönderme yapan Öz, “Geldiğim yıldan bu yana Lojman, Galatasaray locası, Nevşehir’de otel, Ada ve Mustafa Necati dediniz. Hala aynı şeyleri söylüyorsunuz. Altıncıyı bulursanız o notlara yazarsınız”

Kadının adının bu zamana kadar anılmaması bir eksikliktir

Kartal dışından kadınlara yönelik yaptığımız çalışmaları Amerika’dan Hollanda’dan Kayseri’den merak ederek gelen insanlar var. Fakat Ak Partili arkadaşlar hiç görmek istemiyorlar. Kadın Danışma Merkezi,  kadın emeğini değerlendirme hizmetleri,  Kadın sığınma evi, ( yasa emrettiği halde bu zamana kadar açılmamış)

Parklara otomotik sulamayla tasarrufa geçtik…

“Ak Parti döneminde, parkların kamyonlarla sulandığını ve belediyeye maliyetinin 560 bin TL olduğunu, kendi dönemlerinde parklara otomatik sulama yöntemi getirdiklerini ve her şey dahil 360 bin TL’ye yaptıklarını bundan dolayı da 200 bin TL bir kaybı önlediklerini söyledi.”

Şirketin yaptığı denetim değil

“Belediye’de denetim çalışması yapan şirkete yönelik eleştirileri de yanıtlayan Öz,  Ak Partili meclis üyelerinin “belediyelerde denetimin sadece Sayıştay tarafından yapılabileceğini başka kimsenin denetim yapamayacağı” eleştirilerine,  Öz “ Belediye’de bir denetim yapılmıyor, belediye de ne oluyor ne bitiyor öğrenmek istiyorum, öğrenmek denetlemek değil, biz yaptığımız işleri doğru yapıyor muyuz, doğru yolda mıyız, yaptığımız işlemleri doğrumu yanlış  mı yapıyoruz onu denetletiyoruz.

Bakın belediyemizde çalışan bir memurumuz “ben 20 yıl önce Kartal belediyesine girdim. Bana ne öğrettilerse onu yapıyorum.  O gün yanlış öğrettilerse yanlış yapıyorum, doğru yapıyorsam doğru öğrendim” demişti. Şimdi sorarım size ben bunu anlamazsam memuruma neyin doğru, neyin yanlış olduğunu nasıl öğrenecek. Tabii ki doğrusunu araştıracağım ki doğru iş yapalım. Yıllardır süre gelen yanlışa biz de ortak olmayalım çabasındayız”

Belediye binasının alt katını kiraya vermişler

Öz, konuşmasının bir bölümünde önemli bir konuyu gündeme getirdi. Öz “Yeni belediye binasının (çırçırdaki bina) alt katını kiraladınız. Aradan bir yıl geçti, bu arada katiyen irsaliye yok taşıma yok bilmem ne yok 2 milyon 20 bin Tl alındı. 2009 yılının şubat ayında halen bitmedi. Bitmeyen yerde 6 ay uzattınız, halbuki bu arada inşaat yapılmıyordu niye uzattınız. Ben bunları geçiştiriyorum arzu ederseniz onların üstüne de gideriz”

Lojman binasını mahkemeye şikayet ettiniz

“Büyükşehir Belediye Başkanından izin aldım lojman yaptırdım. Siz Ak Parti yönetimi olarak mahkemeye başvurup işlemi şikayet ettiniz. Ben çıkacağım diyeceğim ki, evet yaptırdık belediye sınırları içinde yaptırdık, ve sayın Kadir Topbaş’tan izin aldım. Soracaklar Kadir Beye, hayır yaptırmadım mı diyecek. Niye böyle davrandınız onu anlamış değilim. Büyükşehir Belediye Başkanınızı bile yok sayan bir anlayıştasınız. Maksat yerel siyaset içinde ne olursa olsun vuralım, bu yanlış”

Kamulaştırmasız el atmalara 33 Triyon ödedik

“Bu güne kadar kamulaştırmasız el atmalara 33 milyon 321 bin Tl ödedik.  Burda hepsi mevcut, hangi avukat, hangi müvekkil, hangi hak sahibin, veya haksız sahibi ile ilgili ne bilgi isterseniz bir toplantıda uzun uzun size anlatırım”

Soğanlık’ta Camiyi yapmamızı engellediniz

“ Soğanlık merkezde bir camii var. Depreme dayanıklı değil, cami için 17 Mart’ta arkasındaki karakol ve alanı dahil ederek bir dini tesis projesi sunduk. Yazılarımızın birisi de Milli Emlak’a gitti. Yıllardır karakola yer tahsisi yapılmamışken, bizim bu raporumuzun ardından 19 Mart’ta karakola  tahsis çıkarttı.

Bu tahsisi kaldırmak için 7 ayımız gitti.

Burada diyorsunuz ne yapıyorsunuz diye, zamanımızın çoğunda sizin koyduğunuz bürokratik engelleri kaldırmak için uğraşmak zorunda kalıyoruz”

Caminin alını genişlemiştir, Büyükşehir’den geçmiştir. Karakol Sağlık Ocağına taşınacaktır, Sağlık Ocağı Yaşam Kalitesi Merkezine taşınacaktır. Yaşam Kalite Yükseltme Merkezi bittiğinde altıda iki kat oto park yapılacak ve semt pazarı da oraya taşınacaktır. Bunları yapamamamızın tek nedeni bürokratik engellerdir. Peki siz bu güne kadar ne yaptınız. Hiçbir zaman işbirliğine varız dediniz mi ..Hayır..”

Milli Emlak müdürü partilinizin kurumu gibi

Öz” Soğanlıktaki tapu sorununu halen çözemedik, çünkü imar islah planlarını yanlış yaptınız. Tam biz belediyeye tahsis edilecek alanlardan vazgeçiyoruz. Milli Emlak itiraz etmezse burayı halka dağıtacağız dediğimiz zaman Milli Emlak müdürünü değiştirdiniz. Şimdiki Milli Emlak müdürü de partinizin kurumu gibi çalışmaya devam ediyor” Ak Partililerin itirazı üzerine Öz” iki yıldır uygulamalar bunu net bir şekilde göstermektedir” dedi.

Ak Partililer yemeğe katılmadı

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Başkan Altınok Öz, meclis üyelerini yemeğe davet etti. Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Yaz, geçen mecliste belediye başkanının denetim raporunu okutmayarak toplantıyı kapatmasına tepki olarak y emeğe katılmayacaklarını söyledi. Yeniden söz alan Öz “Burada söylenenler, yapılanlar bir yana, ben her birinizi ayrı ayrı önemsiyorum.

Belediyemizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyorum. Usulü uyguladığım için yanlış anlaşıldıysam üzgünüm. Geleneklere uygun olarak eşlerinizle birlikte yemek davetime katılmanızı önemsiyorum” dedi. Ancak Ak Partililer yemeğe katılmadı.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]