Kartal’da VI. Uluslararası İşçi Filmleri festivali başlıyor

Yayın: 11:19 - 13.04.2011
Güncelleme: 11:19 - 13.04.2011

Bu yıl altıncısı düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali için geri sayım başladı. Festival, 1–8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.Festival daha sonra geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak.

Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Birleşik Metal-İş (DİSK), Hava-İş (TÜRK-İŞ), Petrol-İş (TÜRK-İŞ), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Sendika.Org ve Halkevleri tarafından düzenlenen festival bu yıl doğanın yağmalanması ve buna karşı direnişler üzerine odaklanacak.

Festival, ‘toprağımız, havamız ve suyumuz için DOĞAL OLARAK DİRENİŞ’ temasıyla düzenlenecek. HES’lerden siyanürlü altın madenciliğine bu alanda çekilmiş yerli ve yabancı filmler festival izleyicisiyle buluşacak. Önümüzdeki günlerde açıklanacak filmler listesinde yerli ve yabancı, kurmaca ve belgesel 50 film bulunuyor.

Festivalin ana programı kapsamında işçi kenti olan Kartal’da üç senedir yapılan etkinliklerle mayıs ayının 1-8 tarihleri arası halkımızın sinemaya ilgisinin artması ve sinemaya işçilerin kendi hayatlarının yansıtılması amaçlanmaktadır. Ayrıca festivalin ana teması üzerinden yapılan panellere söyleşilere katılmaları ile aktif bir şekilde sorunlarımız daha güncel tartışılmaktadır.

Festivalimiz Kartal Meydan, Hasan Ali Yücel KM, Kartal Halkevi, Uğur Mumcu YKYM, Uğur Mumcu Mahallesi Halkevi, Beşçeşmeler Meydan, Türkan Saylan KM gösterimlerinin yapılması için çalışmaları sürdürülmektedir.

Bu senede Festival Kartal ve Maltepe ilçelerinde 3 – 8 Mayıs tarihleri arası yaygın bir şekilde gösterimi yapılacaktır. Festivalin Kartal ve Maltepe kapsamında düzenlenmesi ve geliştirilmesi (söyleşi, panel, gösterim talebi, gösterimlerde tiyatro sergi müzik grubu vb.) için katkıda bulunmak isteyen gönüllüleri bekliyoruz.

 

Exit mobile version