Hukuk Okur Yazarlığı toplantıları devam ediyor

Yayın: 13:13 - 18.04.2011
Güncelleme: 13:13 - 18.04.2011

Kartal Belediyesi ve Hukuk Okur Yazarları Çalışma Grubu işbirliğiyle Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde gönüllü hukuk danışmanlığı yapan Avukat Perihan Sevim, Hukuk Okur Yazarlığı Genel Koordinatörü Avukat Filiz Saraç öncülüğünde temel hukuk bilgileri ve haklar konusunda vatandaşları bilgilendirmek, bireyleri bilinçlendirmek, hak arama özgürlüğünün işler hale gelmesine ve gelişmesine katkı sunmak amacıyla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Hukuk Okur Yazarlığı toplantılarına devam ediyor.

Önceki haftalar da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Boşanma, nafaka, velayet, tazminat ve evlilikte kazanılan malların paylaşımı konuları üzerine toplantılar yapılmıştı.

Geçtiğimiz gün yine Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Hukuk Okur Yazarlığı toplantılarının üçüncüsü olan İşten Çıkarılmada Haklar konulu toplantı, çok sayıda Kartallı vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Avukat Perihan Sevim ve Avukat Semra Gök barkovizyon gösterimi ile sunduğu bilgilendirme toplantısında, işten çıkarılmanın sonuçları, işçi ve işveren arasındaki iş ilişkisi, iş sözleşmeleri, iş sözleşmelerinin sona erdiği ve geçersiz sayıldığı durumlar, işçinin işten çıkarılması durumunda tazminat hakları konuları ele alındı.

Konuşmaların sonunda soru cevap bölümünde; vatandaşlar, konuşmacı avukatlara panel gündemine yönelik sorularını yönelttiler.  Konuşmacı avukatlar her bir soruya yanıt vererek hukuki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Hukuk Okur Yazarlığı kamuoyuna açık bilgilendirme toplantıları,  önümüzdeki günlerde alanında uzman hukukçularla program takvimi dahilinde,  “Gözaltına Alma, Yakalama,” “İfade Almada Haklar” ve “Miras Hukuku” konularını Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ele almaya devam edecek.

 

Exit mobile version