Kartal Belediyesi’nde şehide vefa

Yayın: 07:17 - 20.04.2011
Güncelleme: 07:17 - 20.04.2011

24 Aralık 2008’de Şırnak iline bağlı Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca askeri araca ateş açılması sonucu şehit olan Kartallı Er Turan Damgacı’nın adı,  yaşadığı mahalle olan Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapımı devam eden parka verildi.

9 Mart 2011’de yapılan Belediye Meclisi oturumunda Uğur Mumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi’nde yapımı devam eden park’a Şehit Er Turan Damgacı’nın adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha önce de Şehit Er Turan Damgacı’nın adını, evinin bulunduğu sokağa vermek için girişimlerde bulunan Kartal Belediyesi,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirtilen “Mevcut sokak isimleri değiştirilemez, ancak yeni açılan sokaklara ve yeni yapılan tesislere bu isimler verilebilir”  bilgi  doğrultusunda bu park’a Turan Damgacı adını verme kararı aldı.

Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü tarafından demokrasi ve basın şehidi Uğur Mumcu adı verilen mahallede, bugün de ülkenin varlığı için canını veren bir başka şehidin adının bir park’a verilmiş olması Kartal Belediyesi’nin şehitlere gösterdiği vefa örneği olarak kayda girdi.

 

 

Exit mobile version