Tarihi binada çıkan yangın korkuttu!..

Yayın: 07:42 - 26.04.2011
Güncelleme: 07:42 - 26.04.2011

Kartal ‘ın tarihi yapılarından olan Kartal Halk Eğitim Merkezi yangın tehlikesi atlattı. Cumhuriyet öncesi inşa edildiği belirtilen, uzun yıllar Okul olarak kullanılan ve daha sonra Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan binanın kazan dairesinde elektrik kontağından çıkan yangın Halk Eğitim Merkezi’nin deneyimli personeli tarafından fark edildi ve yangın söndürme tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezine gelen İtfaiye ekibi bir süre yangının meydana geldiği Kalorifer dairesini kontrol altına aldı. İtfaiye aracı yaklaşık bir saat Halk Eğitim Merkezi yakınında hazır bekletildi.

Tesisat elden geçirilecek

Kartal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serpil Güleçyüz, yangın muhtemelen elektrik sigortasının ve ya elektrik kablolarının nede olabileceğini belirterek, “ Dikkatli ve deneyimli personelimiz sayesinde tarihi binamızda baş gösteren yangın başlangıcı derhal müdahale edildi ve kısa süre içersinde de söndürüldü. Her halde binanın Elektrik aksamından çıktığını tahmin ediyoruz. Elektrik tesisatını kontrolden geçireceğiz ve gerekirse yenileceğiz. Yangına ilk müdahaleyi yapan idari personelimi kutluyorum” diye konuştu.

Güleçyüz, Kartal’ın en eski ve tarihi binası olarak bilinen yapıda muhtemel yangınlara karşı en üst seviye de hazırlıklı olduklarını da sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version