Pendik’teki soba faciasının ardından

Yayın: 13:57 - 26.04.2011
Güncelleme: 13:57 - 26.04.2011

Pendik’te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden anne ve iki kızı, acı olayı duyar duymaz kalp krizi geçiren komşularıyla birlikte toprağa verildi.

Pendik Dumlupınar Mahallesi sakinleri, sobadan sızan gazdan hayatını kaybeden Emine Abdioğlu (45), kızları Rümeysa (8) ve Fatma Nur’u (15) son yolculuğuna uğurladı. Geçtiğimiz gün meydana gelen acı olayı duyan Abdioğlu Ailesi’nin yakın komşusu Mürvet Kaya’nın da kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Mürvet Kaya da, çok sevdiği komşularıyla birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeler için, Dumlupınar Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Yan yana sıralanan tabutlar, acılı aileler ve
mahalle sakinlerini gözyaşlarına boğdu. Törende, Rümeysa ve Fatma Nur’un öğretmen ve arkadaşları da hazır bulundu. 8 yaşındaki Rümeysa’nın öğretmeni, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Mürvet Kaya’nın bir akrabası, “Zehirlenmeyi duyunca evlerini ziyarete gidiyor ziyaretten geldikten sonra yemek yapmak için mutfağa giriyor. Mutfakta bir anda fenalaşıp dayımı çağırıyor. Herhalde orada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Sanırım ziyaret esnasında biraz üzüldü ondan kaynaklandı” diye konuştu.

Kılınan namazların ardından Emine Abdioğlu ve kızları Dolayoba Mezarlığı’nda, Mürvet Kaya’nın cenazesi ise Tuzla Aydınlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenazeye katılamayan baba Recep Abdioğlu ve Ömer Faruk Abdioğlu’nun ise tedavileri devam ediyor.

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version