Kılıçdaroğlu:Özel yetkili mahkemelerin tümünü tarihe gömeceğiz

Yayın: 09:35 - 07.05.2011
Güncelleme: 09:35 - 07.05.2011

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasal yargılamaların toplumda her zaman derin yaralar açtığını belirterek, “Özel yetkili mahkemelerin tümünü tarihe gömeceğiz.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki gezilerini Kartal Yakacık’ta sürdürdü. Burada belediyenin toplu tapu törenine katılan Kılıçdaroğlu, alana toplanan kalabalığa aile sigortasını anlattı. Her ailenin gelir güvencesi olacağını aktaran Kılıçdaroğlu, “Böylece hiç kimse birilerine minnet duygusu duymayacak. Herkes sosyal devletin koruması altında olacak. Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddesi, Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Biz o sosyal hukuk devletini ayağa kaldıracağız.” diye konuştu.

Her çalışanın sendikalı olmasını arzu ettiğini aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu nedenle özellikle üzerinde durduğumuz bir projemiz var. Hiçbir yerde taşeron işçi olmasın. Herkes kadrolu toplu sözleşmeli çalışsın.” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişinin 39. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün, üç fidanımız yaşamını yitirdi. Bir dönemin iktidarı, acımasızca onları idam ettiler. Onların acıları bizim yüreğimizin bir yerinde duruyor. Biz intikamcı değiliz. Kimseden intikam almak istemeyiz. Ama siyasal yargılamaların toplumun belliğinde ciddi sorunlar yarattığını unutmamamız gerekir.

Siyasal yargılamalar toplumda her zaman derin yaralar açmıştır. Bir sözümüz daha var, halkın iktidarında özel yetkili mahkemelerin tümünü tarihe gömeceğiz.”

İSTANBUL CHA

Exit mobile version