SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Torino Üniversitesi’nde Gılgamış Efsane sergisi açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

11 – 19 Mayıs 2011 tarihleri arasında 17’nci asırda Torino’da kurulan dünyanın en önemli sanat kurumlarından biri olan Accademia di Belle Arti di Albertina, Torino Üniversitesi’nde davetli olarak “Gılgamış Efsanesi” sergisini açtı.

İtalyan Ulusunun 150. yıldönümünü kutlamak üzere düzenlenen sergiler, opera, film ve tiyatro gösterimleri  gibi pek çok önemli  kültür etkinlikleri arasında bu sergiye yer verilmesi basında ilgi ile izlendi. Sergi İtalyan eleştirmenleri Guido Curto, Eduardo Di Mauro, Autonio Muriani, Prof. Gianfranco Rizzi, Claudio Pieroni, sanatçı-öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ilgi ile izlendi. Önemli yayın organları La Stampa, La Stampa News Spettacolo) gibi gazetelerde yer aldı. LA 7 Torino televizyonu sergiyi ve konuşmamı televizyondan nakletti.

Eserler Ulusal Müze Direktörü ve Türkiye’de uzun yıllar geçirmiş olan kurumun Rektör Yardımcısı Dott. Roberto Sandri Giachino tarafından övgü aldı. Dott Sandri Giachino iki Türk sanatçısının bu kutlama içerisinde başarılı eserlerle yer almasından büyük bir mutluluk duyduğunu, tarihin ve insanlığın kuruluşunun derinlerine giden bu eserlerin aynı zamanda Roma kültür mirasının da yer aldığı antik kent afişleri ile İtalya ve Türkiye arasında bir köprü kurduğunu ve Albertina akademisi’nin İstanbul, Erasmus partneri olan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekanının, bizzat kendi sanatı ile bu kutlama içerisinde yer almasından gurur duyduğunu belirtti.

Sergiyi düzenleyen ünlü film yönetmeni ve aynı zamanda kurumun STV bölümü öğretim üyesi ve uluslararası sanat direktörü olan Prof. Salvo Bitonti, 17 Ekim 2011 tarihinde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde kurumun ünlü sanatçı öğretim üyeleri ve onların yetiştirdikleri en ünlü öğrencilerinin yapıtları ile bir sergi  açacaklarını bildirdi. Sergide Resim Bölümü Başkanı, İtalyan Cumhurbaşkanlığı  madalyası sahibi Prof. Gianfranco Rizzi, ve öğretim üyesi Prof. Claurio Pieroni, Sahne Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Elisabette Ajani, Prof. Massimo Voghere, Prof. Claudia Esposito, Özgünbaskı bölümü Başkanı Prof. Franco Fanelli, Prof. Daniele Gay,Heykel Bölümü Başkanı  Prof. Gianni Busso, Prof. Paolo Serrau, Dekorasyon Bölümü Başkanı  Prof. Francesco Preverino, Prof. Monica Saccotlandi, Anatomi Bölümü Başkanı Prof. Fernando Tartagluro, Prof. Roberta Tartaglino  ve Rektör Yardımcısı, Ulusal Müze Direktörü Sayın Dott Roberto Sandri Giachimo’nun bizzat katılacaklarını bildirdi.

İstanbul, Marmara Üniversitesi’nde bir hafta sürecek olan etkinlikler sırasında Prof Bitonti’nin Yunan mitolojisinden etkinlendiği  “Fedra” ve “Helene” adlı yapıtları birer gala ile MÜ mensuplarına ve topluma sunulacaktır. “Fedra” adlı filmin sanatçıları Franco Nero Mita Medici ve Antonio Musairi, set direktörü Elisabetta Jane’dir. Sanatçılardan birinin galaya geleceği bildirilmiştir. MÜ ve Albertina Belle di Arti, Torino İkili Erasmus Socrates anlaşmasını 2006 yılından bu yana sürdürmektedir. Kurumda Türk öğrencilerin eğitim görmesi en önemli sonuç olarak yer almaktadır. Şu anda Torino Albertina Torino’da 10 MÜGSF öğrencisi eğitim görmektedir.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio