Topbaş: Tuzla’ya 800 milyon liralık yatırım yaptık

Yayın: 14:57 - 07.06.2011
Güncelleme: 14:57 - 07.06.2011

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte Tuzla’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Otobüsle Tuzla’nın mahallelerini dolaşan başkanlar, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştılar. Mahalle sakinlerinin ısrarı ile bazı mahallelerde otobüsten inerek vatandaşlarla sohbet eden başkanlar, gezi sonunda sahilde toplanan kalabalığa hitap ettiler.

Konuşmasına, Tuzla’ya verdiği önemli destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ederek başlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İlçemizin en önemli sorunlarını iki yıl gibi kısa sürede çözmemizde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın çok büyük desteği olmuştur. Sayın Başkanımızın sayesinde, en önemli sorunlarımız arasındaki kooperatifler meselesini çözdük. İçmeler Kavşağı rehabilitasyon projesini hayata geçirdik. İmar planlarını tamamladık. Aydınlı Orhanlı yolu ihale edildi” dedi.

İstanbul, Dünya Şehirleriyle Yarışır Hale Geldi

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında, özellikle Nurettin Sözen döneminde İstanbul’un yaşadığı eziyetleri vurgulayan Topbaş, artık İstanbul’un Tokyo, Londra ve Newyork gibi dünya şehirleriyle yarışır hale geldiğini sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını anlatan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’a 39 katrilyon (39 Milyar TL), Tuzla’ya ise  800 trilyonluk (800 Milyon TL) yatırım yaptıklarını ifade etti.

Topbaş, yapımı süren Kadıköy-Kartal metro hattının bu bölgeye kadar uzayacağını, Gebze’den Çorlu’ya kadar ise modern banliyö treni getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Otobüs sayısını en az 2 bin kadar arttıracaklarını belirten Başkan Topbaş, pazar günü yapılacak genel seçimlerin sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesini temenni etti.

 

 

Exit mobile version