SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Yangın

Yayınlanma:
ABONE OL

Park halindeki kamyon yandı.

Polis, yangın bölgesine itfaiyeden önce geldi.

Kartal Petrol İş Mahallesi, Samanyolu Sokak’ta park halinde bekleyen 34 CNV 54 plakalı bir kamyon yandı.

İtfaiye, ihbardan 5 dakika sonra yangına müdahale etti.

19 Ağustosu 20 Ağustosa bağlayan gece sabaha karşı saat 3.20 civarında başladığı tahmin edilen kamyon yangına Kartal İtfaiyesi müdahale etti.

Leylant marka 34 CNV 54 plakalı kamyonun şoför mahallinde çıkan yangın, itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Titiz bir çalışma ile söndürülen yangında kamyonun sadece şoför mahalli yandı.

İtfaiye ve polisin yaptığı ön incelemede aracın aküsünün olmadığı, yangının sigara izmaritinden çıkmış olabileceği ifade edildi. Yangının çıkış sebebi olay yeri incelemesinden sonra netlik kazanacak.

Çok sayıda polis aracının olay yerine gelmesi sokak sakinleri tarafından takdirle karşılandı. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, kamyonun kasasını ve çevreyi inceleyerek, soğutma çalışması yaptı. İtfaiye, yangının tamamen söndüğüne emin olmadan olay yerini terk etmedi.

Kamyon Ve Çekiciler, Samanyolu Sokağı Mesken Tutmuş.

Samanyolu Sokak’ta günü birlik ve uzun süreli park yapan ondan fazla kamyon, çekici ve tır bulunuyor. Yolun bir şeridini işgal eden araçlar, görüntü kirliliği oluşturup, birçok tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Trafik akışını ve yaya geçişini olumsuz yönde etkileyen park halindeki kamyon ve çekici ve tırlar, araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Park ederken ve kalkarken çıkardıkları motor gürültüsü ve egzoz dumanı ile dakikalarca çevreyi rahatsız ediyorlar.

Araçlar arasında içki ve sigara içiliyor.

Park eden araçlar arasında gecenin ilerleyen saatlerine kadar oturup içki ve sigara içenler olduğunu belirten sokak sakinleri, park halindeki araçların mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini söylüyorlar. Sokak sakinleri: “Burası oto park mı, oto çöplük mü? Neden bu araçlar buraya park ediliyor veya buraya terk ediliyor? Bilmiyoruz” diyorlar.

Bu gece park halinde yalnız iki araç olmasının büyük bir şans olduğunu ifade eden sokak sakinleri; “Bugün yangını ucuz atlattık ama yarın ne olacak bilmiyoruz ve korkuyoruz. En iyisi siz, bu araçları buradan çekin” diyorlar.

Polisin itfaiyeden bir dakika kadar önce gelmesinin sebebi; yetkililer tarafından “AVEA hattındaki arıza ve polisin olay yerine yakınlığı” olarak izah edildi.

M. Nazım Telli

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]