SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İnşaat yetkilileri açıklama yaptı!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Uğur Mumcu mahallesinde eski Yakacık çöplüğü olarak bilinen alanın yanına yapılmakta olan 10 kat 30 daireli inşaatın sahibi S.S. Durusu Konut Yapı Kooperatifi yetkilileri gazetemize gelerek konuyla ilgili açıklama yaptılar.

S.S. Durusu Konut Yapı Kooperatifi üyeleri Kasım Mut ve Hakkı Gündoğdu yaptıkları açıklamada,

Her şeyimiz yasal ve tamamdır.

Bizim bu girişimimiz konut edinebilmek adına S.S. Durusu Konut Yapı Kooperatifi üyeleri olarak gerekli yasal işlemleri yapılmış bir konut yapı kooperatifidir. Yani biz bu inşaattan rant elde edecek bir oluşum içinde değiliz.

Ayrıca İ.B.B den ve Kartal Belediyesinden gerekli izinleri alarak bu girişimi başlattık. Zemin etüt raporlarımızı ve avan projemizi ilgili makamlara verdik.

 

Arsamız tapulu kooperatif arsasıdır.

Arsamız tapulu kooperatif arsasıdır. Tapu kayıtlarında S.S. Durusu Konut Yapı Kooperatifi adına kayıtlı 1538 m2 alana sahip arsamıza, yetkili makamların verdiği raporlar doğrultusunda inşaat yapılmasında her hangi bir sakınca görülmediği belirtilmiştir.

Kendimizi tehlikeye atarmıyız!..

Mahalle halkının tedirginliğine mahal verecek bir sakıncalı durum söz konusu değildir. Bu yapılacak olan dairelerde bizler oturacağız. Böyle bir tehlike söz konusu olsa bizler kendimizi göz göre tehlikeye atarmıyız!..

Çöp alanı üzerinde değildir.

Çöp alanı tel örgüyle çevrili alandır. İ.B.B çöp alanını tel örgüyle çevirmiştir. Bizim arsamız tel örgü dışında kalmaktadır. Dolayısıyla kooperatifimizin arsasından aşağısında kalan parseller tel örgü içinde kalan kısımlardır.

Zemin etüt raporunda çok açık şekilde belirtilmiştir

Zemin etüt raporunu hazırlayan GEOS firması hazırladığı raporda;

–         Yapılan sondajlarda Ana Kaya gözlenememiştir. Zemin Kesitleri incelendiğinde 5 mt ile 13 mt kalınlığında Dolgu mevcuttur.

–         Dolgu zemin altında ise KUM – KİL – Çakıl dan oluşan tabaka vardır.

Yani bu tespitlerden de anlaşıldığı üzere arsamızın zemini çöp alanı değildir.

Fakat buna rağmen inşaatın temelleri beton kazıklarla destekli olarak yapılacak.

Her şey tamam iken şikayet var denildi!..

İ.B.B. projeyi onaylattık harçlarını yatırdık yaklaşık üç aydır Kartal Belediyesinde Plan notlarında bizden istenen belgelerin hepsi verildi eksiklikler giderildi her şey tamam dediğimiz anda, 11 Temmuz 2011 Pazartesi tarihinde şikayet var diye çalışmamız durduruldu.

İmar müdürü ile görüştük biz sizi sıkıntıya sokacak bir talepte bulunmak istemiyoruz. her şeyimiz yasal olarak hazırlanmış.

Halkın tedirginliği gidermek için yeni rapor istendi

İmar müdürü halkın tepki gösterdiğini dile getirerek her şeyi tamam olarak halkı da rahatlatacak şekilde ikna edilmesi gerekir. Yani burada metan gazı varmıdır, patlama durumu söz konusu mudur, gibi tedirginlikleri ortadan kaldırmak için yeni bir rapor istendi.

İstaç A.Ş. ile görüştük gelip ölçüm yapıp rapor hazırlayacaklar.  İstanbul Teknik Üniversiteden de rapor hazırlatacağız. Tabi bu durumda bizim haklarımızın da korunması gerekir. Bizlerin de mağduriyetimiz göz önünde bulundurul malı. Bayındırlık il müdürlüğüne, Toki’ye, Ziraat Bankasına karşı çeşitli taahhütler altındayız.  Kasım ayına kadar ödemeler tamamlanacak.  

Ağaçlar kesilmeyecek, kökleriyle alınıp yer değiştirecek

Arsamız üzerinde bulunan ağaçları kesmeden kökleriyle çıkartıp yer değişikliği yapacağız.  

Herkes rahat olsun ne ağaç keseceğiz ne de tehlikeye göz yumacağız. Sadece tapulu arsamıza kendimiz oturmak üzere konut yapmak istiyoruz.

Biz kooperatifiz, müteahhit, rantiyeci değiliz,

Bizi yanlış anlamasınlar, bizler müteahhit, rantiyeci değiliz, bizi yanlış algılamamalılar” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]