Fenerbahçeli taraftarlar 1 ile 3 yıl arasında yargılanacak

Yayın: 16:23 - 02.08.2011
Güncelleme: 16:23 - 02.08.2011

Fenerbahçe – Shaktar Donetsk arasında oynanan hazırlık maçında, sahaya inen taraftarlardan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanacakları öğrenildi.
Fenerbahçe – Shaktar Donetsk arasında, 21 Temmuz’da oynanan hazırlık maçının 67. dakikasında sahaya inen taraftarlardan 4′ü, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılar polise verdikleri ifadelerinde, “Maç sırasında galeyana geldik. Sahaya girdik. Aziz Yıldırım tişörtünü de sahaya inerken tribündeki seyircilerden aldık.” dedikleri belirtildi.
Kadıköy Adliye’sine sevk edilen Mehmet T. (39), Cüneyt Ö. (44), Mehmet S. (23) ve Orhan Ş.’nin (42), 14 Nisan’da yürürlüğe giren ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 16 maddesi, 2. fıkrasına göre, 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanacakları öğrenildi.
Maç görüntülerini inceleyen polis ekipleri, taşkınlıkların çıkmasına sebep olan ve kimliği tespit edilen 4 şahsın daha aranmasına devam edildiğini belirtti.
İki takım arasında oynanan hazırlık maçında taraftarların maçın 67. dakikasında sahaya inmeleri sonucu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenarbahçe Spor Kulubü’ne iki resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama, TFF’den izinsiz pankart ile sahaya inmesinden dolayı da yaklaşık 5 bin TL para cezası vermişti.

Exit mobile version