Kartal merkezinde demiryolu için viyadük!

Yayın: 14:29 - 20.08.2011
Güncelleme: 14:29 - 20.08.2011

Yıldız’dan istasyon müjdesi

Ulaştırma Bakanlığının demiryolu yenileme programında yer alan çalışmalar kapsamında Kartal’ın merkezini adeta bölen demiryoluna viyadük çözümü düşünüldü.

Maarif camii yanına tren istasyonu!

Mevcut tren istasyonu Maarif caminin oraya alınacak. Maarif camiinin bulunduğu noktadan kilisenin bulunduğu yaklaşık 225 metrelik mesafeye viyadük şeklinde demiryolu geçidi yapılması planlandığı belirtildi.

Mart 2012 de kazma vurulacak!

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Kartal için çok önemli olan bu projenin 2012 Mart ayında başlayıp 2014 yılında biteceğini belirterek, “ Kartal’ı ikiye bölen, Kartal’ın gelişmesini engelleyen, Kartal’daki esnafın iş yapmasını engelleyen, Kartal halkının Maltepe ve Pendik’e alış verişe gitmesine vesile olan demir yoluyla ilgili yaptığımız çalışmalar olumlu netice verdi.

Projeler kesinleşti

Maarif Hazretleri Camii’nin karşısına ve Neyzen Tevfik Heykelinin bulunduğu alanın225 metreuzunluğundaki bölüme Tren İstasyonu inşa edilmeye başlanılacak. Yani Banliyö Trenleri ile seyahat eden vatandaşlarımız Kartal Şehir Stadına çok kolay bir şekilde ulaşacağı gibi Kartal Belediyesine de ulaşımları daha da kolaylaşacak.

Kilisenin olduğu alana kadar ve 225 metrelik Viyadük üstünden Tren geçecek. Daha sonra Hacı oğlunun yanındaki Kartal baba alt geçidine endeksli 100 metrelik yeni bir Viyadük şeklinde ikinci Viyadük yapılacak. Kartal’ın Kuzeyi ile Güney’i bir birine bağlanacak. Tabiî ki vatandaş daha rahat bir yaya geçişi yapacak, orda ki ulaşım imkânları daha da kolaylaşacak. Yani bir yerde bizim girişimlerimiz noktasında Kartal  nefes alabileceği, rahat edebileceği bir imkana kavuşacak. Kartal’a inşa edilecek yeni Tren İstasyonu ile ilgili projeler kesinleşti. Bu konu ile ilgili her hangi bir sıkıntı yok” dedi.

Yıldız, kısa bir süre sonra ilgili İstasyonun inşa çalışmalarının başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version