İstanbul’a gelen Libyalıların “Erdoğan” sevgisi

Yayın: 14:10 - 13.09.2011
Güncelleme: 14:10 - 13.09.2011

Libya’da yaşanan iç savaşın ardından güvenlik nedeniyle bu ülkeye uçuş seferlerini durduran Türk Hava Yolları (THY), muhaliflerin yönetimi ele almasının ardından bugün gerçekleştirilen tarifeli seferle uçuşları yeniden başlattı.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Libya’nın Bingazi şehrine gerçekleştirilen ilk tarifeli sefere THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı. İlk sefer ile İstanbul’a gelen Libyalılar, Türkiye’ye tedavi amaçlı geldiklerini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sevgilerini dile getirdi. Libyalı bir vatandaş, “Erdoğan bir numara. Başımızın üstünde yeri var” dedi.

 

 

Muhaliflerin Libya’daki kontrolü ele almasının ardından yeni pasaportlarını Türk gazetecilere gösteren Libyalılar, zafer işareti yaparak, tekbir getirdi. Libya’daki savaş sırasında gözünden yaralandığını ifade eden Hamza Ali isimli Libyalı, “Kolumda ve vücudumda da yaralanmalar var. Cephede yaralandım. Şimdi de ameliyat olmak için Türkiye’ye geldim” diye konuştu.
Libyalı yaralı Abdülbasit Elgwiel da, “Savaş sırasında yaralandım. Şarapnel parçası vücudumun çeşitli yerlerine geldi. THY’nin uçağı bizi çok mutlu etti. Libya’da her şey çok iyi durumda. Kaddafi’nin nerede olduğunu bilmiyoruz. Galiba kaçtı. Türkiye’yi çok seviyoruz. Tayyip Erdoğan bizim başımın üzerinde” diye konuştu.
Bir diğer Libyalı ise Başbakan Erdoğan’a olan sevgisini, “Daima Erdoğan, en iyisi Erdoğan” diyerek dile getirdi.

 

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version