“Doğal felaketler ve çağdaş uygarlığın küresel problemleri” forumu

Yayın: 07:13 - 16.09.2011
Güncelleme: 07:13 - 16.09.2011

Lütfi Kırdar’daki foruma 50’den fazla ülkeden, dünyaca ünlü 500’den fazla bilim adamının katılması bekleniyor

Lütfü Kırdar Kongre Merkezi, 19-21 Eylül tarihinde ‘Doğal Felaketler ve Çağdaş Uygarlığın Küresel Problemleri’ başlığı altında Uluslararası Kongre – Dünya Forumu’na ev sahipliği yapacak.
Forum, Uluslararası Küresel Çevre Değişimi GEOCHANGE Kurulu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Uluslar arası Bilimsel Akademisi, Rusya Bilimsel Akademisi ve Pakistan Bilimsel Akademisi’nin katılımıyla gerçekleştirilecek. Lütfi Kırdar’daki foruma 50’den fazla ülkeden, dünyaca ünlü 500’den fazla bilim adamının katılması bekleniyor.
Uluslararası kongrenin temel amacı, ilgili ülkelerin temsilci ve kurullarını bir araya getirmekle olağan üstü forum oluşturup, doğal felaketler sonucunda insan ve mal kaybının azaltılması konularını ele alarak ortak kararların alınmasıdır. Kongrenin nihai hedefi, uluslararası uzmanlar tarafından afetzede bölgelerde, doğal afetlerin tahmininde, deprem mühendisliğinde ve diğer önemli konularda uluslar arası işbirliği kurallarını oluşturarak “Doğal felaketlerden oluşan tehlike ve olumsuz sonuçlarının
azaltılması uluslar arası olağan üstü program”ın hazırlanmasıdır.

 

Kongre kararına takiben program, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine, parlamentolara, ülke başkanları ve yasama organlarına değerlendirme ve gereği faaliyet alınması üzere gönderilecek.  Konusunda uzman bilim adamları, dünyayı bekleyen doğal afetleri, doğuracağı sonuçları ve alınabilecek önlemleri tartışacak. Forumda sadece deprem bilimcileri değil, konusunda uzman jeologlar, sismologlar, sosyal, siyaset, askeri ve ekonomi uzmanları ile strarejistler de görüşlerini aktaracak. Kısacası bilim adamları, dünyanın ve insanlığın geleceğini her açıdan mercek altına alacak. Bütün dünyayı, doğal afetlerdeki artışın milyonlarca can kaybına sebep olacağı, sosyal, kültürel ve ekonomik yıkıma yol açabileceği yönünde uyaracak.

 

İSTANBUL (İHA

Exit mobile version