Sabancı, enerji faaliyetlerini tek çatı altında toplayacak

Yayın: 13:39 - 19.09.2011
Güncelleme: 13:39 - 19.09.2011

Sabancı Holding’in enerji faaliyetleri tek çatı altında toplanıyor. Holdingin yüzde 50 oranında iştiraki olan Enerji Üretim, Enerji Toptan Satış, Doğal Gaz Toptan Satış ve Elektrik Dağıtım hisse senetlerinin kısmi bölünme yoluyla Anonim Şirket (AŞ) olarak kurulacak Enerjisa şirketine ayni sermaye olarak devrine dair işlemleri yapabilmesi için Yönetim Kurulu’na yetki verildi.

 
Sabancı Holding’in kısmi bölme işlemi sonrasında diğer ortak Verbund da söz konusu şirketlerde maliki olduğu yüzde 50 oranında hisse senetlerini AŞ olarak kurulmasını tamamlayan Enerjisa’ya ayni sermaye olarak devredecek. Böylece yeni kurulan Enerjisa şirketi söz konusu dört şirketin yüzde 100 oranında sahibi olacak.
Sabancı Holding yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, konu ile gili yaptığı açıklamada “AŞ olarak kurulacak olan Enerjisa şirketi üst şirket olacak ve elektrik üretim, dağıtım, perakende ve ticaret şirketlerinin tek çatı altında toplanmasıyla, Türkiye’de ilk defa bu büyüklükte bir entegrasyona gidilerek, çok önemli bir enerji şirketinin kuruluşuyla ilgili ilk adım atıldı.” dedi.  Şirketin kuruluş işlemlerinin, yılbaşından önce tamamlanacağı belirtildi.

 

CİHAN

Exit mobile version