SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tekel arazisine, Şehir üniversitesi yapılmasına yargı “DUR” dedi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Cevizli’de maliye mülkiyetinde bulunan 330 dönümlük eski Tekel Sigara Fabrikası arsası iktidara yakın Vakıf üniversitesi niteliğindeki İstanbul Şehir Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Bu tahsisden sonra, taşınmazın “sanayi alanı” olan imarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18.06.2010 tarihli toplantısında alınan 1531 sayılı kararla “üniversite alanına” dönüştürüldü.

İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri bu plan değişikliğine karşı açtıkları davada “dünyanın her yerinde üniversite kampüsleri şehir dışına çıkarılarak modern bir eğitim imkanı sağlanırken, şehrin ortasında, trafik ve nüfus artışına neden olacak bir üniversite yapılanmasının doğru olmadığını” yapılan plan tadilatı ile “bölgeye fazla ve hukuka aykırı yapılaşma hakkı sağlandığını” ileri sürülmüşlerdi.

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, 2011/32 Esas sayılı dosyası ile bu başvuruyu değerlendirerek, davacı CHP meclis Üyelerinin haklı olduğuna kanaat getirdiği ve meclis kararının yürütmesini durdurduğu belirtildi.

Özyavuz  “ Bu kararın bölge için önemi büyüktür.

Bu davayı açan ve takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Dr. Tuncer ÖZYAVUZ  “ Bu kararın bölge için önemi büyüktür. Anadolu yakasında binlerce işçi, ailesi, esnaf ekmeğini Tekel Sigara Fabrikası sayesinde kazanmıştır.

Türkiye’nin en eski sanayi kuruluşlarından olan Cevizli Tekel Sigara Fabrikasının bu nedenle manevi anlamı da büyüktür. Tekel’i yok pahasına satan, binlerce işçiyi mağdur eden AKP iktidarı, şimdi de Tekel’in arazisini kendisine yakın bir vakıf üniversitesine tahsis etmiştir.

Oysa biz Anadolu yakasının en güzel noktalarından birisinde, arkeolojik anlamda bir tarih yatağı olan, tescilli ağaçlarından oluşan korusu  ile bölgenin akciğeri sayılan bu taşınmazın bir vakıf üniversitesine tahsis edilmesine karşı çıkmıştık.

Gerek Kartal Belediye Başkanı Sayın Dr. Altınok Öz ve gerekse birçok CHP’li taşınmazdaki binaların sanayi müzesi olması, korunun da halka açık bir park haline getirilmesini önermişse de bu öneri AKP tarafından kabul edilmemişti.

İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen AKP’li üyelerin çoğunluğu ile karar alınmıştı. Biz de kararı mahkemeye taşımıştık. Bu anlamda karar bizi memnun etmiştir. AKP’nin yanlış hesabı yargıdan dönmüştür.” dedi.

İlgili Haberler

Etkinlikler
07 Mayıs 2024
Kırmızı Sanat Atölyesi, “Nuh’un Gemisi” Adlı Sergiyi 9 Mayıs’ta Açıyor

İlçenin önemli bir sanat merkezi olan Kırmızı Sanat Atölyesi, yeni sergisi “Nuh’un Gemisi” ile sanatseverleri buluşturacak. Sergi, 9 Mayıs Perşembe günü kapılarını açacak ve 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi, yerel ve ulusal sanatçıların yağlı boya tablolarından oluşuyor ve Nuh’un Gemisi’nin hikayesinden esinlenerek farklı yorumlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.   İLGİLİ HABER Kartal’da ‘23 Nisan Ulusal […]

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Kartal Matematik Yarışması” (KARMATYA), bu yıl Yavuz Selim Ortaokulu’nda 4 Mayıs Cumartesi günü yapılan oturumla gerçekleştirildi. Kartal ilçesinde eğitim gören matematiğe gönül vermiş ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yarışmaya, Kartal ilçesindeki tüm okullardan öğrenciler katıldı. Sınavın yapılacağı okulu ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen Kartal […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]