Kartallı Ardahanlılar Kura nehri için eylem yaptı!

Yayın: 15:51 - 28.09.2011
Güncelleme: 15:51 - 28.09.2011

İstanbul Kartal’daki Ardahanlılar bugün eylemdeydi. Eylemin nedeni ise Ardahan Ovası’nın sulanmasında kullanılan Kura Nehri’yle ilgili Devlet Su İşleri’nin hazırladığı yeni proje…

Proje hayata geçerse, Kura Nehri’nin yatağı değiştirilerek, nehrin suyu tünelle Karadeniz’e yönlendirilecek. Ardından üzerine 4 adet santral yapılacak. Ardahanlılar ise “Bu proje Ardahan’ı Somali’ye çevirir” diyor.

Sloganlarla yürüdüler, temsili cenaze namazı kıldılar…

Kura nehri Allahuekber dağlarından doğup, Göle’nin Beşikkaya Deresine ulaşıyor. Buradan da bütün Ardahan Ovası’na akıyor. Ancak, Devlet Su İşleri’nin “Kura-Çoruh” adı altında hazırladığı projeyle, nehrin doğal yatağı değiştirilmek isteniyor. Projeye uygulamaya konulursa, nehrin suyu tünelle Karadeniz’e yönlendirilecek. Üzerine de 4 adet hidroelektrik santrali yapılacak. Ardahanlı çiftçiler de susuz kalacak.

İstanbul’daki Ardahanlılar “Kura nehrinin doğal yatağını değiştiremezsiniz” pankartı ve temsili tabutla Kartal Meydanı’nda toplandılar.

Açıklamayı Ardahanlılar Derneği Tertip Komitesi Başkanı Cevdet Şentürk yaptı.

Konuşmadan sonra nehir için temsili cenaze namazı kılındı.

Eylemden sonra yurttaşlar sloganlarla Belediye’nin kendilerine tahsis ettiği çadıra yürüdüler.

Kura Nehri üzerine yapılmak istenen hidroelektrik santralleri için yarın Ankara’da bulunan DSİ Genel Müdürlüğü’nde ihale yapılacak. Ardahanlılar, yarın bir eylemde DSİ Genel Müdürlüğü önünde yapmayı planlıyorlar.

 

FETHİ SATICI

Exit mobile version