Dünya’nın önde gelen felsefecileri Sultanbeyli’de bir araya geliyor

Yayın: 09:26 - 17.10.2011
Güncelleme: 09:26 - 17.10.2011

Dini ve Felsefi metinleri nasıl okumalıyız?

Okuduğumuz metinleri anlayabiliyor muyuz?

Yüzyıllar önce yazılmış eserler modern çağda hangi anlama geliyor?

Bu ve buna benzer soruların cevapları, uluslararası “Dinî ve Felsefî Metinler: 21.Yüzyılda Yeniden Okuma, Anlama ve Algılama” sempozyumunda aranacak. Sultanbeyli Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa yapacağı  sempozyuma yerli ve yabancı yüze yakın uzman katılacak. Sempozyum, 21. Yüzyılda yüzleştiğimiz fikrî, entelektüel, sosyal ve siyasal problemler karşısında metinleri yeniden okumaya tabi tutmak için bir başlangıç olmayı hedefliyor. 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumun açılış ve ilk gün programı Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak sempozyum üç oturum halinde gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Mahmut Kaya’nın başkanlık edeceği ilk oturumda Din ve Akıl Bağlamında Felsefe başlığı, konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak. İlk oturumun konuşmacıları ve konu başlıkları ise şöyle:

Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay Felsefî Metinleri Dinî Açıdan Dînî Metinleri Felsefî Açıdan Okumak Mümkün müdür?

Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya İlk Ansiklopedik Metinler Olarak İhvân-ı Safâ Risâlelerinin Bilimsel ve Entelektüel Anlamı.

Prof. Dr. Mehmet Bayrakdar İbn Sina ve Spinoza Okuması. Yard. Doç. Dr. Ahmet Erhan Şekerci John Locke’ta “Tolerans” Kavramını Yeniden Okumaya Dair. Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak ilk gün programının ardından sempozyum İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yapılacak ikinci gün oturumlarıyla sona erecek.

Exit mobile version