SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP’li kadınlar terörist saldırıyı kınadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolu, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği protesto eylemi ile 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü terörist saldırıları kınadı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolu üyeleri, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda protesto eylemi yaptı. Son dönemde gittikçe aratarak bir vahşet haline gelen kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla sabah erken saatlerde Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen CHP İstanbul İl Kadın Kolu üyeleri, Hakkari’den gelen 24 şehit haberiyle sarsıldı.

CHP’li kadınlar Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla terörist saldırıyı protesto etti. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Başkanı Fevziye Pehlivan burada yaptığı açıklamada, “Şiddetin en vahşi, en gözü dönmüş haliyle karşı karşıyayız. Hepimiz anneyiz, terör örgütü evlat acısı yaşatarak annelere de şiddet uyguluyor” dedi.

Saldırıda şehit düşenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediklerini kaydeden Pehlivan, “Bugün yalnızca 24 şehit evine değil, tüm Türkiye’ye, yüreğimize ateş düştü. Bugün bu ülkede anneler bir kez daha ağladı. Bu korkunç saldırıyı protesto ediyoruz. Bizler de anneyiz, şehit annelerinin yüreğimizde hissediyoruz, onların acısı bizim acımızdır” diye konuştu.

 

Son dönemde gittikçe yoğunlaşan terörist saldırılar ve verilen şehitler sebebiyle hükümeti de sert bir dille eleştiren Fevziye Pehlivan, “Elinizde her türlü olanak varken, getireceğiniz gerçekçi ve kalıcı bir çözüm önerisine Cumhuriyet Halk Partisi olarak açık destek vereceğimizi ilan etmişken, toplum çözüm isterken, Kürt sorununun çözümünü elinize yüzüne bulaştırdınız. Beceriksizliğinizin bedelini bugün yalnız 24 anne değil, tüm Türkiye ödüyor. Bu hükümet derhal istifa etmelidir” dedi.

 

Kan dökerek bir yere varmanın mümkün olmadığını kaydeden Pehlivan sözlerini Büyük Usta Nazım’ın, “Analardır adam eden adamı / Aydınlıklar önümüzde gider / Sizi de bir ana doğurmadı mı? / Analara kıymayın efendiler” dizeleriyle bitirdi.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan CHP’li kadınlar, daha sonra meydanda kurdukları masada “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” imza kampanyasına start verdi. 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]