Gemiler kurtarılmayı bekliyor

Yayın: 14:07 - 20.10.2011
Güncelleme: 14:07 - 20.10.2011

Sabah’ha karşı saat: 04.00 sularında aniden patlayan Karayel Fırtınası Marmara’da etkili oldu. Fırtınanın etkisiyle demir tarayan ENKO, BİLGİLİ BİRADERLER VE yabancı Bandıralı PEARL- VALLETA isimli yük gemileri fırtınanın etkisiyle batma tehlikesi atlattı.

 

 

 

 

Bilgili Biraderler isimli Şilep kartal Kumcular iskelesi yakınlarında karaya oturdu. Karaya oturan bir değer  gemi ise Pendik Kızılay Kampı altında karaya oturan, Malta Bandıralı  PEARL- VALLATTA isimli kuru yük gemisi oldu.

 

Kurtarılma çalışması başlatılamıyor

İstanbul Liman Başkanlığına Bağlı Kurtarma Gemileri zaman süratini arttıran karayel fırtınası nedeniyle kurtarma çalışmalarını başlatamadığı belirtiliyor. PEARL- VALLETTA Kuru Yük Gemisin kıyı şeridindeki kayalıklara sürüklenmeden önce bazı demirli duran gemilere çarptığı ve bu çarpma esnasında maddi hasar meydana getirdiği öğrenildi. Şu anda birisi Kartal Kumcular İskelesi yakınında kurtarılmaya bekleyen Bilgili Kardeşler Şilebi ve Kızılay Kampı altındaki kayalıklara oturan Malta Bandıralı Kuru Yük Gemisinin kurtarılma çalışmaları sürerken olayı Televizyonlardan öğrenen vatandaşlar akın akın iki geminin karaya oturduğu kıyı şeridine gelerek cep telefonları ile gemilerin fotoğraflarını çekiyorlar.Bu arada fırtınanın şiddetiyle çok sayıda kayık battı ve bazı kayıklarla kayalıklara çarparak parçalandı.

Fethi Satıcı

Exit mobile version