Yolcu indirmek için yavaşlayan minibüse kamyonet çarptı: 6 yaralı

Yayın: 08:01 - 21.10.2011
Güncelleme: 08:01 - 21.10.2011

Kadıköy Koşuyolu’nda durakta yolcu indirmek için yavaşlayan yolcu minibüsüne meşrubat yüklü kamyonet arkadan çarptı. Kaza nedeniyle durak savaş alanına döndü. İkisi ağır 6 kişinin yaralandığı kazada kamyonet içine sıkışan 2 kişiyi itfaiye kurtardı.

Kaza, sabah 09.00 sıralarında D-100 karayolu Koşuyolu Köprüsü Harem istikametindeki otobüs durağında meydana geldi. Burhan Kar’ın kullandığı 34 VM 9439 plakalı meşrubat yüklü kamyonet, yolcu indirmek için yavaşlayan Cesur Çandik’in kullandığı 34 M 1295 plakalı yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Çarma sırasında kontrolden çıkan minibüs de önündeki Yasin Cerrah’ın kullandığı 34 GDH 08 plakalı özel halk otobüsüne vurdu. Çarpma sırasında kamyonette bulunan Mehmet Bal ve Cumali Ergen isimli şahıslar şoför mahalinde sıkıştı. İçinde 12 kişinin bulunduğu minibüsteki yolculardan biri kadın 4 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan bazıları Özel Medipol Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kamyonetteki yaralıların kurtarılması için olay yerine itfaiye gönderildi. Acılar içinde bağıran yaralılar yaklaşık yarım saat süren çalışmadan sonra kurtarıldı. Ambulanslarla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Numune ve Eğitim Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Kazayla ilgili bilgi veren minibüs sürücüsü Cesur Çardik, “Ben tam durakta yolcu indirmek için yavaşlamıştım. Bu sırada arkadan hızlı bir şekilde gelen kamyonet bana çarptı. Kontrolümü kaybederek ben de önümdeki otobüse vurdum. İnmek için ayağa kalkan kadın bir yolcu ile 3 kişi yaralandı. Yaralıları hemen hastaneye götürdük. Kazayı ucuz atlattık.” dedi.
Minibüse arkadan çarpan kamyonet sürücüsü Burhan Kar da, yaralıların hastaneye sevk edilmesinden sonra polis tarafından gözaltına alındı. Burhan Kar, “Önümdeki minibüs aniden durunca fren yaptım. Ancak kamyonet yüklü olduğu için duramadım.” şeklinde kendisini savundu.

CİHAN

Exit mobile version