SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Yardım malzemesi yüklü 5 tır yola çıktı

İstanbul’un CHP’li 12 Belediye Başkanı yarın Van’a gidiyor  

Cumhuriyet Halk Partisi Van depreminin yarattığı yaraları sarmak için harekete geçti. İstanbul’un CHP’li 12 belediye başkanı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda yardım kampanyası başlattı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP’li 12 belediye başkanı bugün Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın ev sahipliğinde bir araya gelerek, yardım kampanyasına ilişkin detayları kamuoyuna duyurdu. Van’daki deprem felaketinin ardından hızla örgütlenen kampanya hakkında ayrıntıları CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıkladı.

Ülke olarak talihsiz ve kötü günlerden geçildiğini vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, “Hakkari’deki şehitlerimizin acısı hâlâ tazeyken bu kez Van’daki deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Acımız büyük. Deprem felaketinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren yurttaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

CHP hızla organize oldu

Deprem haberini alır almaz Cumhuriyet Halk Partisi olarak harekete geçtiklerini ifade eden Salıcı, “İstanbul İl Başkanlığı olarak İstanbul’daki 12 CHP’li belediye başkanımızla koordine olduk. Kızılay ve Kriz yönetim Merkezi’nden aldığımız ihtiyaç listesindeki ihtiyaçların bir an önce giderilmesi için çalışma başlattık.  Biliyorsunuz bölgede geceleri hava sıcaklığı eksilere düşüyor. Bu sebeple yardımların acil ama doğru bir şekilde bölgeye ve insanlarımıza ulaştırılması çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Beş tır yola çıktı

Kriz Yönetim Merkezi’nden ve Kızılay’dan acil ihtiyaç listesi aldıklarını kaydeden Salıcı, “Yardım malzemesi taşıyan 5 TIR bugün Kadıköy’den yola çıktı. Arama kurtarma ekiplerimiz de şu anda bölgede. Aldığımız listede en önemli ihtiyaçları, battaniye, su, ilaç, hijyenik malzemeler, bebek maması, bebek bezi, özellikle kışlık giyecek, ısınma gereçleri oluşturuyor. Aslında bölgenin her türlü yardıma ihtiyacı var. Bu kapsamda tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kampanya bir yıl sürecek

Bölge ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan İl Başkanı Salıcı yardımların nasıl toplanacağına ve nasıl ulaştırılacağına ilişkin ayrıntıları da açıkladı. Salıcı, “Belediyelerimiz Kızılay’la işbirliği halinde 52 haftaya yayılan bir yardım programı uygulayacak. Belediyelerimizin ve yurttaşlarımızın sağlayacağı yardımlar, kalem kalem tasnif edildikten sonra önce Kadıköy’de oluşturduğumuz hareket merkezine oradan da Van’daki Kriz Merkezi’ne gönderilecek. Yardımlarımız 1 yıl boyunca peyderpey sürecek. Van’da da bir sürekli kriz merkezi oluşturacağız” dedi.

CHP örnek köy inşa edecek  

CHP’li belediyeler olarak depremin vurduğu kırsal kesimde okuluyla, sağlık ocağıyla bir köyü tümüyle yeniden inşa edeceklerini açıklayan Salıcı, “Belirleyeceğimiz bir köyü depreme dayanıklı, planlı ve tüm bölgeye örnek olacak bir köy olarak yapılandıracağız. Doğru yöntemlerle depremden korunabilmenin örneğini yurttaşlarımıza göstereceğiz” diye konuştu.

‘Öğrencileri ağırlamaya hazırız’    

Depremin ardından eğitim kurumlarının tatil edildiğini ve özellikle üniversite öğrencilerinin kentten ayrıldığını belirten İl Başkanı Salıcı, “Ancak orada yaşayan, evi, ailesi depremden zarar görmüş gençlerimiz ve ilkokul çocuklarımız var. Belediye başkanlarımızla bu konuyu da ele aldık. Tüm belediyelerimiz bu konuda da yardıma hazır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle bu çocuklarımızın Van’da durum normale dönene kadar eğitimlerinin aksamaması için onların eğitimlerinin devamını burada sağlayabiliriz, onları yurtlarımızda ağırlayabiliriz. Ayrıca bu çocuklarımıza sosyal ve psikolojik destek de vereceğiz” dedi.

CHP’li 12 belediye başkanı Van’a gidiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte yarın 08.00’de Van’a hareket edeceklerini ve belediye başkanlarının kampanya süresince düzenli aralıklarla Van’a giderek belediyelerin yardımlarının koordinasyonunu ve kontrolünü sağlayacağını da belirtti.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]