CHP depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti

Yayın: 12:15 - 24.10.2011
Güncelleme: 12:15 - 24.10.2011

Yardım malzemesi yüklü 5 tır yola çıktı

İstanbul’un CHP’li 12 Belediye Başkanı yarın Van’a gidiyor  

Cumhuriyet Halk Partisi Van depreminin yarattığı yaraları sarmak için harekete geçti. İstanbul’un CHP’li 12 belediye başkanı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda yardım kampanyası başlattı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP’li 12 belediye başkanı bugün Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın ev sahipliğinde bir araya gelerek, yardım kampanyasına ilişkin detayları kamuoyuna duyurdu. Van’daki deprem felaketinin ardından hızla örgütlenen kampanya hakkında ayrıntıları CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıkladı.

Ülke olarak talihsiz ve kötü günlerden geçildiğini vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, “Hakkari’deki şehitlerimizin acısı hâlâ tazeyken bu kez Van’daki deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Acımız büyük. Deprem felaketinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren yurttaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

CHP hızla organize oldu

Deprem haberini alır almaz Cumhuriyet Halk Partisi olarak harekete geçtiklerini ifade eden Salıcı, “İstanbul İl Başkanlığı olarak İstanbul’daki 12 CHP’li belediye başkanımızla koordine olduk. Kızılay ve Kriz yönetim Merkezi’nden aldığımız ihtiyaç listesindeki ihtiyaçların bir an önce giderilmesi için çalışma başlattık.  Biliyorsunuz bölgede geceleri hava sıcaklığı eksilere düşüyor. Bu sebeple yardımların acil ama doğru bir şekilde bölgeye ve insanlarımıza ulaştırılması çok büyük önem arz ediyor” dedi.

Beş tır yola çıktı

Kriz Yönetim Merkezi’nden ve Kızılay’dan acil ihtiyaç listesi aldıklarını kaydeden Salıcı, “Yardım malzemesi taşıyan 5 TIR bugün Kadıköy’den yola çıktı. Arama kurtarma ekiplerimiz de şu anda bölgede. Aldığımız listede en önemli ihtiyaçları, battaniye, su, ilaç, hijyenik malzemeler, bebek maması, bebek bezi, özellikle kışlık giyecek, ısınma gereçleri oluşturuyor. Aslında bölgenin her türlü yardıma ihtiyacı var. Bu kapsamda tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Kampanya bir yıl sürecek

Bölge ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan İl Başkanı Salıcı yardımların nasıl toplanacağına ve nasıl ulaştırılacağına ilişkin ayrıntıları da açıkladı. Salıcı, “Belediyelerimiz Kızılay’la işbirliği halinde 52 haftaya yayılan bir yardım programı uygulayacak. Belediyelerimizin ve yurttaşlarımızın sağlayacağı yardımlar, kalem kalem tasnif edildikten sonra önce Kadıköy’de oluşturduğumuz hareket merkezine oradan da Van’daki Kriz Merkezi’ne gönderilecek. Yardımlarımız 1 yıl boyunca peyderpey sürecek. Van’da da bir sürekli kriz merkezi oluşturacağız” dedi.

CHP örnek köy inşa edecek  

CHP’li belediyeler olarak depremin vurduğu kırsal kesimde okuluyla, sağlık ocağıyla bir köyü tümüyle yeniden inşa edeceklerini açıklayan Salıcı, “Belirleyeceğimiz bir köyü depreme dayanıklı, planlı ve tüm bölgeye örnek olacak bir köy olarak yapılandıracağız. Doğru yöntemlerle depremden korunabilmenin örneğini yurttaşlarımıza göstereceğiz” diye konuştu.

‘Öğrencileri ağırlamaya hazırız’    

Depremin ardından eğitim kurumlarının tatil edildiğini ve özellikle üniversite öğrencilerinin kentten ayrıldığını belirten İl Başkanı Salıcı, “Ancak orada yaşayan, evi, ailesi depremden zarar görmüş gençlerimiz ve ilkokul çocuklarımız var. Belediye başkanlarımızla bu konuyu da ele aldık. Tüm belediyelerimiz bu konuda da yardıma hazır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle bu çocuklarımızın Van’da durum normale dönene kadar eğitimlerinin aksamaması için onların eğitimlerinin devamını burada sağlayabiliriz, onları yurtlarımızda ağırlayabiliriz. Ayrıca bu çocuklarımıza sosyal ve psikolojik destek de vereceğiz” dedi.

CHP’li 12 belediye başkanı Van’a gidiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanlarıyla birlikte yarın 08.00’de Van’a hareket edeceklerini ve belediye başkanlarının kampanya süresince düzenli aralıklarla Van’a giderek belediyelerin yardımlarının koordinasyonunu ve kontrolünü sağlayacağını da belirtti.

Exit mobile version