Tuzlalı Balıkçıları Başkan Yazıcı Uğurladı

Yayın: 09:39 - 01.09.2009
Güncelleme: 09:39 - 01.09.2009

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2009–2010 av sezonunun başlaması nedeniyle Tuzla Balıkçılar Barınağı’nı ziyaret etti. Denize açılmaya hazırlanan Tuzlalı balıkçılara ‘rastgele’ diyen Yazıcı, balığın bol çıktığı bir sezon diledi.

Türkiye genelindeki denizlerde, 1 Mayıs–31 Ağustos tarihleri arasında uygulanan av yasağı kalkarak yeni balık sezonu açıldı. Tuzlalı balıkçılar, yaklaşık 4 aylık dinlenme döneminin ardından ağ ve teknelerini onarıp, 1 Eylül 2009’da “Vira Bismillah” diyerek yeniden denize açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, av sezonunun başlaması nedeniyle, Tuzla Balıkçı Barınağı’nı ziyaret etti. Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ekrem Kaçar ve balıkçılar tarafından karşılanan Başkan Yazıcı, balıkçılarla bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Daha sonra balıkçılarla birlikte tekneyle denize açılarak kısa bir tekne turu yaptı.

Bir süre balıkçı teknesini kendisi kullanan Başkan Yazıcı, “Tuzla’da çok sayıda insan balıkçılıktan ekmek parası kazanıyor. Bu nedenle, ‘Tuzla Balıkçılar Çarşısı Projesi’yle Tuzla’daki geleneksel balıkçılığı geleceğe taşımak istiyoruz. Proje kapsamında, İDO İskelesi’nin hemen yanında, içinde balık satış ünitelerinin yer alacağı bir çarşının kurulması planlanıyor. Böylece balıkçılarımız daha iyi koşullarda satış yapabilecek” dedi. Tuzla Balıkçı Barınağı’nda ayrıca yeni av sezonunun açılmasını kutlamak amacıyla kurban kesildi. Başkan Yazıcı, yeni sezonun bereketli geçmesini arzu ettiğini belirterek, Tuzlalı balıkçılara ‘rastgele’ temennisinde bulundu.

Exit mobile version