SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu’nunda Taşlıçay dönemi

Yayınlanma:
ABONE OL

Erzurum Kültürünü yaşatmak üzere İstanbul’da faaliyet içinde bulunan dernekler yakın bir geçmişte Suat Kaya başkanlığında federasyon çatısı altında toplanmışlardı.

 

Federasyon başkanlık görevinden işlerinin yoğun olması sebebiyle kendi isteği üzerine istifa ederek ayrılan Suat Kaya’nın yerine Başkan vekili olan Murat Taşlıçay görev almasına karar verildi.

Taşlıçay, Dadaşlar gelin birlik olalım…

Aynı zamanda Pendik – Kaynarca Erzurumlular dernek başkanı olan Murat Taşlıçay’ın ilk mesajı “Dadaşlar gelin birlik olalım! Şeklinde oldu.

Derneklerle diyalog içinde olarak üye sayımızı daha da artırmaya çalışacağı.

İstanbul’da yaşayan Erzurumlular olarak yıllardır ayrı düştüğümüz ve birlikte olmadığımız konuşuldu her yerde haklı olarak.

Çünkü her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve kimin ne istediği, ne dediği anlaşılmıyordu. Erzurumlu birlik istiyor, Erzurumlu kaynaşmak  istiyor, Erzurumlu sevincini ve acısını ortak paylaşmak istiyordu. Üç dört yıldır bunun temelleri atılmaya çalışılıyordu.

Vakıf ve dernekler kendi iç yapılanmasından  daha çok Erzurum’luya  ulaşmak daha çok birliktelik zemini oluşturma çabasında idi ancak bu çabalar tam filiz vermeye başlamışken içimizden bir kaç kişi daha başında bu filizleri koparmaya  ve uğurda mücadele edenlere  çelme takmaya çalışılıyordu. Neden diye sorsak bu kişilerin verecekleri cevap Erzurum için olacaktır, ancak buna insanların inanmasını beklemek gafillik olurdu.

 

İstanbul’daki yaklaşık 100-150’ye yakın Erzurum il ilçe ve köy dernekleri bulunmakta ve her geçen günde yenileri açılmaktadır. Bundan kimsenin sıkıntısı olacağını zannedmiyorum  açılsın tabi ki hizmet etsinler istediğimiz bu derneklerimizin başkan, yönetim ve üyeleri ile  kurmuş olduğumuz İstanbul Erzurum dernekleri federasyonu çatısı altında birlikte hep beraber olarak Erzurum ve Erzurum’luya en iyi bir şekilde hizmet etmek ve dostta düşmana karşı birlik ve beraberliğimizi gösterelim.

 

Kıymetli büyüklerim ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz kurmuş olduğumuz bu federasyona kendisini Erzurumlu hisseden herkesin destek vermesini önemle rica ediyorum. Çünkü gün birlik günüdür, gün kardeşlik günüdür. Bizim diğer şehirlerden neyimiz eksik Allah’a şükürler olsun örfümüz adetimiz, gelenek ve göreneğimiz olarak güzel vatanımızın güzide bir şehrine sahibiz. O zaman gelin hep beraber bunu yaşatalım ve daha ileriye taşıyalım.

Eğer bizim gibi düşünüyorsanız gelin hep beraber olalım federasyonlarımızı konfederasyona taşıyalım

Erzurum ve Erzurum’luya sahip çıkalım” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]