Sancaktepe’ye iki modern park daha…

Yayın: 12:06 - 01.11.2011
Güncelleme: 12:06 - 01.11.2011

Sancaktepe Belediyesi tarafından Yunus Emre Mahallesi “Yumurcak  Parkı” ile Abdurrahman Gazi Mahallesi’ne kazandırılan “Mehtap Parkı” düzenlenen görkemli törenle hizmete  açıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından, Yunus Emre mahallesine yaptırılan”Yumurcak Parkı”, 21 Ekim Cuma Günü ,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Boylu, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Hakkari Çukurca’da menfur saldırı sonucunda şehit olan askerlerimize rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra konuşmasına geleceğimiz olan çocuklara verilen önemden bahsetti. Yerel yönetimlerin en fazla üzerinde duracağı hizmetlerin başında parklar, yeşil alanlar, çevre düzenleme, piknik ve mesire alanları geldiğini ifade eden Başkan Erdem; “Bu projeler Yenidoğan’ın ve Sancaktepe’nin çehresini değiştirecektir. Bu projelere her gün bir yenisini ekleyerek Sancaktepe’yi İstanbul’un cazibe merkezlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

Bin  metrekare üzerine yapılan Yumurcak Parkı, sadece çocukların değil bütün vatandaşların taleplerini karşılayacak.  Oturma alanları, ipli oyun grubu, egzersiz aletleri ve oyun parkıyla çocukların ve ailelerin iyi zaman geçirmelerini sağlayacak park, yeşil alanı ve manzarasıyla mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.

”Yumurcak Parkı”nda mevcut yeşil dokuyu geliştirmek için yapılan bitkilendirme çalışmalarında yetişkin çam ağacı, çalı dikimi ve çim ekimi yapılarak gelişimini sağlıklı devam ettirebilmesi için otomatik sulama sistemi yapıldı. Sancaktepe Belediyesi’nin kendi imkânları ile personeli tarafından yapımı tamamlanan parkta, ziyaretçilerin akşam saatlerinde de park alnından maksimum düzeyde yararlanması amaçlandı.

Abdurrahman Gazi Mahallesi ve Merve Mahallesi “Mehtap Parkı”na Kavuştu

Daha yaşanılabilir ve yeşil bir Sancaktepe için Belediye Başkanı İsmail Erdem’in çalışmalarıyla dört bir yanı park ve bahçelerle donatılan Sancaktepe aynı günde yeni bir parka daha kavuştu. Sancaktepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü kısa bir çalışmanın sonunda tamamlanan “Mehtap Parkı” Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, çok kısa zamanda yapılan hizmetlere de değindi. , İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek protokol ve çocuklarla beraberce parkı gezdi.

4 bin metrekare alan üzerine inşa edilen parkta; çocuk oyun grupları, çok amaçlı kullanıma uygun basketbol sahası, ebeveynler için özel olarak tasarlanmış fitnes aletleri bölümü ve kafeterya bulunuyor. Parkta bulunan kamelya oturma gruplarında mahalle sakinleri hoşça vakit geçirebilecek.

Sancaktepe Belediyesi

Exit mobile version