Kurbanlık hayvanlara sıkı kontrol

Yayın: 11:48 - 03.11.2011
Güncelleme: 11:48 - 03.11.2011

Tuzla Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Tuzla’daki kurbanlık hayvan satış alanında satışa sunulan hayvanları periyodik olarak kontrol ediyor. Satış alanındaki hayvanların, satıcıların ve vatandaşların tüm ihtiyaçları da belediye ekipleri tarafından karşılanıyor.

Tuzla Belediyesi tarafından, kurbanlık hayvan satışı yapılmak üzere düzenlenen alanda kurulu 146 çadırda 3 bin 318 büyükbaş, 800 küçükbaş hayvan bulunuyor. Alandaki hayvanların su ihtiyaçları, Tuzla Belediyesi su tankerleri ile düzenli olarak temin ediliyor. Ayrıca satış alanındaki hayvan sahipleri ve vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran belediye ekipleri tuvalet, banyo, kafeterya ve mescit gibi sosyal alanları da düzenledi. Hayvan satış alanındaki padoklar, belediye ekipleri tarafından her gün düzenli olarak dezenfekte edilirken, Sağlık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri de, alandaki hayvanları düzenli olarak kontrol ediyor.

Kurbanlık hayvan satış alanında belediye tarafından verilen hizmetlerin hem satıcılar hem vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halkın sağlığını yakından ilgilendiren hayvan satış alanının düzeni ve bakımı konusunda Tuzla Belediyesi’nin örnek bir hizmet sunduğunu ifade etti.

CİHAN

Exit mobile version