Metro İnşaatından Hırsızlık Yapan Çete Yakalandı

Yayın: 07:16 - 03.12.2011
Güncelleme: 07:16 - 03.12.2011

Kartal’da girdikleri metro inşaatında bekçiyı darp edip kablo çaldıkları iddia edilen 5 kişilik çete yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların, büyük inşaat firmalarının şantiyelerinden 400 bin liralık hırsızlık yaptıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Metro istasyonu inşaatına giren hırsızlar, kendilerini fark eden bekçiyi bağlayarak döşenmek için hazırlanmış kabloları çaldı. Polis tarafından zanlıları yakalamak için operasyon başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerinden belirlenen kamyonetin plakasının sahte olduğu tespit edildi. Çalınan kabloların elden çıkarılacağı düşüncesiyle polis, piyasada kablo satmaya çalışan bir kişinin izini sürerek hırsızlara ulaştı.
Yapılan operasyonda Turgay D.(24), Eyüp Y.(29), Mehmet A.(36), Alaattin İ.(49) ile oğlu Çoşkun İ.(26) gözaltına alındı.

 

Zanlılarla birlikte iki otomobil, çalıntı olduğu tespit edilen 8 bin metre kablo ile inşaatlardan çalınan matkaplar ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlıların büyük inşaat şantiyelerine giderek döşenmek için hazırlanmış kabloları çaldıkları öğrenildi. Zanlıların hırsızlıklarda kullanmak için arkasına kablo sarmak için makara mekanizması yaptırılmış özel bir araç kullandıkları öğrenildi. Zanlıların Esenyurt, Bakırköy, Beylikdüzü, Kartal semtlerinde 6 büyük inşaat şantiyesinden piyasa değeri 400 bin lira olan elektrik kablosu çaldıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan zanlılardan Turgay D., Eyüp Y., Mehmet A., Alaattin İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.(CİHAN)

Exit mobile version