SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kesimal, MİA Planları mağdur etti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kordonboyu planları ve Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’ün uzun zamandır üzerinde çalıştığı MİA planları, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonundan yine geçmedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ak Partili Kartal Belediye İmar Komisyonu üyesi  ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi  Abdi Kesimal, Kordonboyu planlarında hiçbir problem bulunmadığını kendilerinin de bu planların geçmesini istediklerini, çünkü bu planlardan dolayı gerek Ankara caddesinde gerekse diğer kesimlerde bir çok esnafın ve vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Kesimal ancak Kartal Belediye Başkanının Kordonboyu planlarıyla MİA planlarının ayrılmadan tek plan olarak geçmesinde ısrar ettiği için planların geçmediğini bu yüzden de esnafların ve vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Kesimal “Aslında geçen hafta çıkacaktı, MİA alanıyla ilgili bazı taleplerde bulundum. (Sahildeki belediye hizmet alanından başlayan ve dokuz palmiye’yi de içine alan plaj evlerine kadar olan kısım)  Burada ne kadar donatı alanı olacak, ne kadar konut olacak belli değil, bir dönüşüm yapılacaksa ne kadar konut var bu konutların oranı ne olacak, orada 50 tane konut varsa 300 tane mi konut yapacaksınız, belediye binası var, bu şekilde ifade edilince imar komisyonu başkanı dediler ki, şuraya bir not yazalım, bu çalışmaları yapın biz planı onaylayalım. ‘Tamam dedim planı onaylayalım planın durmasına gerek yok o bölgeyle ilgili belirsizlikleri de plan notuyla aşalım ve Kartal Belediyesi tarafından tekrar bir çalışma yapılsın ve tekrar gelsin’  fakat daha sonra ne oldu bilmiyorum çıkmadı, tek plan olarak çıkması isteniyor.

“Bakıldığında tek plan oluyor ama o bölgeyle ilgili bir not koyuyoruz bir nevi ayrılmış oluyor tabi o manaya geliyor. Şimdi orada üç emsal serbest, 22 dönüm alan bodrum katlar emsal harici, dönüşüm ne olacak  ‘Avan proje olacak” deniyor, Avan proje olacakta orda bina yüksekliği nedir, konut ne kadar ticaret ne kadar donatı ne kadar, orada yeni yapılan belediye binası ne olacak, o yüzden her halde o zaman bu ay da kalsın demişler tam bilemiyorum.

Öyle olsa daha iyi olurdu, hem Ankara caddesi ve diğer yerler geçmiş olurdu, zannediyorum belediye başkanı bu şekilde geçmesini istemiştir yoksa çıkardı”

 

Büyükşehir İmar Komisyonu da kabul etmiyor

“Onların isteği haliyle Büyükşehir imar komisyonu da kabul etmiyor, diyor ki ben 5000’likte orayı özel proje olarak ayırdım içini Kartal Belediyesi 1000’lik olarak dolduracaktı, benim notumu aynısını yazıp getirmişler, içeriğiyle ilgili burada bir şey yok siz burada ne yapacaksınız.”

“Etmeyin eylemeyin dedik”

Deniyor ki ‘burada müktesep haklar korunacak’ müktesep haklar korunacak ta ne yapılacak. Belki de orda bir proje hazırlanması lazım, nereye konut olacak nereye iş yeri olacak belediye binasının devamı ne olacak. Mesela Zaha Hadid planlarını eleştiriyorlar, orda her şey belli bina yüksekliği dahi belli, nerede yüksek bina nerede alçak bina nerede yeşil alan okul donatı alanları belli, burada hiçbir şey belli değil.

Kartal Belediye Meclisinde birkaç tane notla alel acele geçiştirdiler ne oldu şimdi, bu kadar bağırdık çağırdık etmeyin eylemeyin dedik işte bak sonuçta böyle oldu”

Sahildeki Belediye binası yıkılamaz

Belediye yeni binası yıkılacağı yönündeki iddialarla ilgili mümkün değil ona biz karşı çıkıyoruz, niye yıkılsın yapılmış bina orada 7-8 bin metre kare inşaat alanı yapılmış onun maliyeti nereden baksanız 7-8-10 milyona yakın bir şeydir öyle değer kaybı olur mu, yıkıp yerine ne yapılacak ki, belediye binasının yarısı yapılmış yarısının yapılmasından yanayız en azından o yıkılmasın”

Dönüşüme evet, bire üç-dört artırıma hayır

” Orada dönüşüm olmasın mı olsun, oradaki eski binalar bir araya gelsin eyvallah yani ne yapılacaksa iki blok üç blok onlar yapılsın.

Orda diyelim ki mevcut kaç konut var orda bilmiyorum atıyorum 50 konut varsa bir miktar artırılabilir,  50 olur 70-75 yüzde elli artırırsınız belki ama bire üç bire dört artıramazsınız, orada böyle bir yoğunluk gelmesi doğru değil”

Bir tarafta mağduriyet, bir tarafta üç emsal

“Anıttan itibaren plaj evlerine kadar hak mağduriyeti ortaya çıkıyor, nizam plajındakilerin bir kısmı etkileniyor bir de 9 palmiye de etkileniyor onlar şu andaki mevcut hallerini de yakalayamıyorlar şu andaki fili durumda ne ise aynısı olamıyor.

Bir yandan orda mağduriyet oluşuyor onu önlemiyorsun, bir taraftan buraya üç emsal veriyorsun, dönüşüm olacaksa oraya dönüştürmeniz lazım”

Merkezdeki esnaf mağdur oldu

Kesimal “Bu durumda MİA’ projesi yüzünden merkezdeki insanlarda etkilendi mağdur oldular.
Bizim iki ay evvelki tartışmamızın nedeninde bu vardı, biz bunu bir konuşalım tartışalım planın içine girelim zaten merkezle alakalı kısımlara itirazımız yoktu dedik, ama onlar yangından mal kaçırır gibi “imar komisyonu raporu” da olmadan geçti gitti. Ama yanlış hesap geriye dönüyor”

 

Ayrı ayrı plan gelmezse çıkması mümkün görünmüyor

“Şu aşamada ayrı ayrı gelmezse yek pare olarak çıkması mümkün görünmüyor. Komisyonda aynı bizim gibi düşünüyor.

Kesin orda iki bölümlü veya o bölümdeki tadilatla değişiklikle -plan notu ilavesiyle çıkacaktır. Burada nelerin yapılacağı bir tanımlamayla.

Şimdi mesela İstanbul’da silüet tartışması yapılıyor, bir takım yanlışlar yapılıyor maalesef, oranında bir silüete ihtiyacı yok mu, iki plan yada 5000’likte olduğu gibi plan notlarıyla doldurulup gelmezse bu planların geçmesi mümkün görünmüyor.

Ama Kordonboyu ve Ankara caddesindeki insanlar ve esnaflar maalesef mağdur oldu.

İlk Haber

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]