Başkan Yazıcı Kerbela Matemine Katıldı

Yayın: 07:28 - 06.12.2011
Güncelleme: 07:28 - 06.12.2011

Tuzla Ehl-i Beyt İnancını Araştırma Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği “Kerbela mateminde Hz.Hüseyin’i Anma ve Anlama” konulu bir panel düzenledi. Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşen  panelde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İnançlarımızı yaşayabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için gayretli ve azimli olmamız gerekiyor” dedi.

Muharrem Ayında bir arada olmanın önemini anlatan slayt ile başlayan panel, naat ve söyleşilerle devam etti. Dernek Başkanı Mehmet Özdurmaz konuşmasında, Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin’i anlamanın ve görüşlerini yaşatmanın önemini vurguladı. Panele katılan konuşmacılar Hz. Hüseyin’in yaşamı ve Kerbela olayının süreci hakkında bilgiler aktardı.

“Bir matemi paylaştık. Beraber aynı sofrada bulunduk. Rabbim inşallah bu mübarek ayda yapmış olduğunuz ibadetleri ve mateminizi kabul eder” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı “Kerbela matemini hepimiz yaşıyoruz” dedi. Program,katılım yapan akademisyenlere plaket takdimiyle son buldu

 

 

 

Exit mobile version