SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Havalanı özel hattı açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Sultanbeyli Belediyesi toplu ulaşımda önemli bir adım daha attı. İETT yetkilileriyle varılan mutabakatla, Sultanbeyli’den Sabiha Gökçen Havaalanı’na direkt seferlerin yapılacağı 18 H hattı seferlerine başladı. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmete giren yeni hat ile havaalanına ulaşım artık çok daha rahat olacak.

 

Son dönemde her alanda hızlı bir gelişim sürecine giren Sultanbeyli’de, Belediye ve İETT yetkilileri, vatandaşların ulaşımda rahat etmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda, geçtiğimiz günlerde yeni hatlar, güzergâhlar ve otobüs durakları hizmete girmiş ve vatandaşların büyük takdirini toplamıştı.

 

İnsan odaklı hizmet politikası sürdüren Başkan Hüseyin Keskin ve ekibi, yine vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda Sabiha Gökçen Havaalanı’na yeni bir hattın açılması için İETT yetkilileri ile temasa geçerek bu eksikliğin giderilmesi için protokole vardılar.

 

Yapılan protokol ile Turgut Reis Mahallesi’nden hareket edecek 18 H hattının hizmete konulması kararlaştırıldı ve yeni hat seferlerine başladı.

 

18 H hattının güzergahı…

Sultanbeyli halkının Sabiha Gökçen Havaalanı’na daha rahat ulaşımını sağlayacak 18 H hattından hareket eden otobüsler, Hasanpaşa Mahallesi’nden kalkıyor. Fatih Bulvarı, Turgut Reis ve Mecidiye Mahallesi’nden devam eden otobüsler Viaport Alışveriş Merkezi ve Harmandere güzergâhını takip ederek havaalanına ulaşıyor.

 

Gelişen Sultanbeyli

Sultanbeyli halkının zamandan ve ekonomiden tasarruf etmesinin yanı sıra, daha rahat ve konforlu seyahat edebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, hizmete giren 18-H Sabiha Gökçen Havaalanı hattının yanı sıra geçtiğimiz aylarda da Üsküdar ve Kadıköy için, 18 Ü ve 18 K numaralı hatları ilçeye kazandırmıştı.

 

Ayrıca, 132 V numaralı Kartal-Sultanbeyli-Battal Gazi Mahallesi hattı, yine talepler ışığında, Sultanbeyli peronlarından Battal Gazi Mahallesi’ne uzatılıp Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi güzergâhını kullanmaya başlanmıştı. Buna ek olarak 132 P numaralı Kartal-Veysel Karani Mahallesi hattına 3 adet araç ilavesi yapılmış ve o da 16 KH ile birlikte hastane güzergâhını kullanmaya başlayarak hastane yolcularının, Sultanbeyli’den direkt otobüs kullanma rahatlığına kavuşmaları sağlanmış oldu.

 

Bu çalışmalara ilave olarak, mevcut hatlara araç ilavesi yoluyla seferler de sıklaştırıldı. 131 numaralı Sultanbeyli – Ümraniye, 18 Ü ve 11 ÜS numaralı Sultanbeyli-Üsküdar, 18 K numaralı Sultanbeyli-Kadıköy, 14 KS numaralı Sultanbeyli-Gölet-Kadıköy hatlarına araç ilaveleri yapılırken, 132 C numaralı Sultanbeyli-Kartal hattı indirimli hat statüsüne alındı. İlave araçlardan faydalanan 131 B numaralı Çiftlik Mahallesi-Ümraniye hattı, Sultanbeyli Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve diğer yolcuların ulaşımı için okul önüne çekilerek hareket saatleri okul giriş-çıkışlarına göre yeniden düzenlendi.

 

Yenilenen duraklar…

Sultanbeyli Belediyesi ve İETT yetkilileri Sultanbeyli halkına yakışır durakları oluşturulması noktasında da karar almış ve Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi’ndeki Selçukhan Caddesi isimli açık durak ile Antalya Caddesi üzerinde bulunan Kemah isimli sac durak yeni İETT durakları ile değiştirilmişti.

Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde bulunan Gün Caddesi ve Fatih Sultan Mehmet Camii isimli duraklar modern duraklara kavuşurken, Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Hasanpaşa isimli durağa da “Akıllı Durak” sistemi eklendi.

Sultanbeyli’den TEM Otoyoluna bağlanan yeni hatlar…

Gelişen Sultanbeyli’de toplu ulaşım sorununun çözümü konusunda kararlı olan Başkan Keskin ve ekibinin İETT yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonunda, yakın zamanda eklenmesi düşünülen yeni hatlar ve otobüsler ise şu şekilde:

 

18 S – Sultanbeyli – Altunizade metrobüs durağı: Sultanbeyli’den kalkacak otobüs, uzun süredir sıkıntı çeken metrobüs yolcuları için düşünüldü. 18 S’nin en güzel yanı, Sultanbeyli gişelerinden TEM otoyoluna bağlanacak olması ve Şile yolu üzerinden Altunizade’ye gitmesi.

18 M – Sultanbeyli – Uzunçayır metrobüs durağı: Mimar Sinan Mahallesi’nden kalkacak olan 18 M de yine Sultanbeyli gişelerinden TEM’e bağlanacak ve Uzunçayır metrobüs durağına giden yolu yarı yarıya kısaltacak.

 

İlçe içi ring hat: İETT’nin çalışmaları, Sultanbeyli’nin diğer ilçelerle olan ulaşımı ile sınırlı değil. İlçe içinde de ring hatlara duyulan ihtiyacı karşılamak üzere; Veysel Karani Mahallesi – Hasanpaşa – Necip Fazıl Caddesi – Orman Caddesi – Kuran Kursu Caddesi –Fatih Bulvarı – Ahmet Yesevi Mahallesi – Kaptan-ı Derya Caddesi – Selçuk Han Caddesi – Kubbe Caddesi – Bosna Bulvarı – Fatih Bulvarı – Hasanpaşa – Veysel Karani Mahallesi güzergâhında ring hat hizmet verecek. 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]